lauantai 14. lokakuuta 2017

Estekurssin toinen päivä tiukoilla kaarilla

Lauantai-iltapäivänä jatkettiin Aaltokankaan estekurssia. Samat hevoset kuin eilen eli jatkoin Cunamilla. 6 ratsukkoa yhä. Esteet oli kasattu maneesiin jo kun ehdittiin paikalle. Molemmissa päädyissä kaksi pystyä ympyrän kaarella ja keskellä lävistäjäesteet.

Alkuverkassa Cunami oli hidas. Vaikka kuinka yritin alleviivata että tulee liikkua niin ratsu oli veltto. Ravissa ja laukassa ylitettiin ympyröillä puomeja. Asetuksetkin oli hukassa toiseen suuntaan. Onneksi laukassa ei ollut ihan niin lötkö ja osuttiin puomeille muistaakseni ihan ok. Ei saa päästää pitkäksi taisi ope muistuttaa.

Hypyt aloitettiin kaksi kerrallaan ympyrällä. Useampi kierros putkeen kunnes riittää. Väli taisi olla ahtaahko 5 askelta. Silti 70 % kierroksista oli siistejä ja tasaisia. Kerran tuli väärä laukka ja kerran mentiin neljään. Olin itse ihan tyytyväinen.

En muista tultiinko välissä vielä jotain mutta lopuksi hypättiin rata. Ovipäädyn ympyrä, pysty lävistäjältä, toisen päädyn ympyrä ja okseri. Kaaret sai mennä neljällä, joten näin myös tehtiin. Vähän lähti vyörymään kohti lävistäjäesteitä. Yli päästiin kuitenkin.

Taidettiin ottaa lopuksi vielä puolikas kierros uusiksi. Lävistäjäokseri taisi nyt mennä paremmin. Esteet eivät tänään nousseet vaan kaikille oli sama. Jotain max 70 cm.

Ihan ok tunti ja tehtävät mutta olisin kaivannut paljon enemmän open huomiota ja toistoja. Ope oli samaa mieltä että max 4 ratsukkoa olisi hyvä ryhmäkoko. Ja nyt kun hyppääjät ovat kadonneet tallilta niin hevostenkin esterutiini kaikkoaa. Antoi kuitenkin ihan kannustavaa palautetta ja hyviä huomioita. En muista kyllä enää tarkemmin että mitä.

Ongelmia:
aluksi Cunami oli todella hidas
olisin halunnut enemmän toistoja ja enemmän open huomiota

Parannusta:
kaarteet menivät yllättävän hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora