lauantai 22. heinäkuuta 2017

Pikamaasto pienellä harhailulla

Lauantaina kävin Hempan kanssa maastossa jo aamusella. Halusin vihdoin käydä kankailla laukkaamassa kunnolla. Keli oli puolipilvinen +15°C ja t-paidalla tarkeni hienosti.

Menomatkalla Hemppaa ei oikein napannut. Mateli ja kiemurteli. Kovat pätkät mentiin käynnissä mutta kun tuli pehmeämpää ja tasaisempaa niin ravattiin pientareella. Laukat jätettiin kankaille ja siellähän sitä pohjaa riitti. Tehtiin tosin ylimääräinen pisto lentokentän laitaan kun käännyin liian aikaisin vasemmalle. Hiekkapohja oli ihanan tasainen ja sopivan kiinteä laukkaviipellykseen. Hetken vähän pyysin lujempaa ja huiput oli 42,5 km/h. Mittari näytti matkavauhdiksi vähän reilu 30 km/h ja sitä jolkoteltiin tovi. Lopulta himmailin raviin kun näytti että polku ei lopu ikinä. Nyt oli ravissakin omaan tapaan hyvin imua. Lopussa otettiin vielä laukkapätkä ja vihdoin pääsin laukkomaan niiden himoitsemieni pikkurisujen yli. Hemppa ei sanonut niistä yhtään mitään vaan loikki yli.

Paluumatka tiellä taas ravattiin pohjan salliessa. Vilkas autoliikenne päästettiin käynnissä ohi ja loppumatka käveltiin. Toinen traktori väistettiin risteävälle tielle ja toisen kanssa lopulta kohdattiin leveässä risteyksessä. Tällä olikin perässä vielä koliseva kärry, jota Hemppa vähän hätkähti.

Noin tunteroisen lenkki eikä kuolaimet hiertäneet. Tosin eipä olleet ohjatkaan kovin tiukalla. Ratsu hikosi ihan märäksi ja pääsi suihkuun.

Ongelmia:
ratsun epämotivaatio alkumatkasta
kamalasti autoja
mentiin kerran harhaan
säikähti traktorin peräkärryä
paarmoja

Parannusta:
kivan reipas kun heräsi
loikin vihdoin parit kepit
ihanan lämmintä
ei käärmeitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora