maanantai 9. lokakuuta 2017

Rapaesteitä ja kortin loppu

Maanantaina oli taas estetunnin aika. Viimepäivinä satoi runsaasti ja samaa oli luvassa myös illalle. Lämmintä +6°C. Motivaatio taas aika vähissä.

Listalla yllätyin suuresti kun esteratsukseni oli merkattu Harmonia. Useampi haaveili uudesta Pollesta (tai olisi Pellakin voinut olla kiva) mutta tämä oli itselleni ehdottomasti paras vaihtoehto.

Karsinaan mennessä tammalla oli kunnon lohikäärmeilmeet. Hyvin äkkiä tuli selväksi että ratsu on laitettava kiinni jos meinaan selvitä hommasta vahingoittumattomana. Eikä se sitten onneksi uhkailua pahempaa tehnyt. Tuntikaveri laittoi satulan ja varustin itse loput. Hypättiin pihalla kyytiin. Housut kastuivat saman tien rainlegseistä huolimatta. Kenttä oli aikamoista liejua. Pidin toppaliivin päällä ja ehkä se vähän suojasi yläosaa pahimmalta kastumiselta.

Ensin taas jumpattiin kuskeja. Kummasti ne sammakot rupeavat menemään helpommin. Alkuverkka mentiin pitkin ohjin. Harmonialla oli kiire ja juoksi vähän alta. Tultiin maapuomien yli jo käynnissä, ravissa venyi hyvin ja laukassa meinasi olla jopa ahdasta. Vauhti oli enemmän ratsun kuin kuskin valinta. Vinkki oli että tuntumaa voi pitää mutta pitkällä ohjalla. Huomasihan siinä että ei saa samoin pidettyä omaa tasapainoa.

Kun esteet nousivat ylös niin pari kertaa Hoo ampui sisään jumpalle. Kerran-pari tuli oma refleksi ja jäin suusta kiinni. Ei auttanut jarruttamisessa vaan puomit lentelivät. Parempi lopputulos oli antaa pidempää ohjaa ja tamman itse katsoa ja kolistella. Sitten osasi seuraavalle kerralle myös korjata. Yksi hyvä kierros tuli. Laukat taisivat välillä vaihtua vääriksi. Jossain välissä tiputin esteraippani pois.

Vasemmassa kierroksessa otettiin ohjat tuntumalle. Kaksi sivua mentiin kootummin ja kaksi muuta reippaammin eteen. Tarpeen tullen sai tehdä kulmiin voltteja. Nyt alkuun taas kun ope sanoi niin yllättäen kahden voltin aikana tamma meni nyökkyyn. En oikein tajua mitä ope saa minut tekemään. Jotain, joka ei vähän sinnepäin yrittämällä onnistu.

Esteet menivät paremmin. Nyt osasin jo myödätä jumpallekin vaikka mentiin välillä reippaamminkin. Tuli takaisin viimeistään volteilla. Vääristä laukoistakin päästiin kun ope siitä vielä kerran sanoi.

Rata tultiin kertaalleen. Pysty, pitkä lenkki ristikolle, tiukka kaarre toiselle ristikolle, oikealle ja kakkosristikko toiseen suuntaan. Ainoa kämmi oli vikalla esteellä kun seuraava ratsukko oli aloittamassa. Keskittymiseni herpaantui ja vähän ehkä tarpeettomasti väistettiin niitä. Laukka vaihtui vääräksi. Ope oli kuitenkin kaikkiin tyytyväinen. Itse riemuitsin siitä kuinka superhelposti meidän tiukka kaarteemme meni. Jotain vinkkejä hevosen (ja ohjien) lyhentämisestä taisi tulla alkuun.

Lopuksi hypättiin vielä pysty. Tähtäsin keskelle mutta ekalla kerralla kopsahti. Yllättäen en saanut kiihdyttelyä vaikka pyysin jalalla eteen vielä juuri ennen kaarretta. Saatiin täsmäohjeet (en muista enää mitä) ja sakkokierros. Sitten ylittyi keskeltä, ilmavasti ja myötälaukassa pysyen. Siihen oli hyvä lopettaa.

Loppuraveissa tuntui vähän juoksevan alta mutta open mielestä oli hyvä. Oli tasainen mutta suorilla vähän nousi edestä. Ei siis ihan avuilla. Ope oli menoomme tyytyväinen ja itsestäni tuntui että tänään palaute oli vähän turhankin positiivista. Omasta mielestäni mentiin vain ok, ei erityisen ihanasti.

Tunnin jälkeen tamman kiukuttelu jatkui. Loimea laittaessa monotti ihan kunnolla seinää. Julmasta uhkailusta huolimatta ei tehnyt minulle mitään. Enkä osannut pahasti pelätä vaan ärjyin ja komensin.

Ongelmia:
hoitaessa ihan lohikäärme
pidätteet eivät aina menneet kovin hyvin läpi
kiihdytteli jokusen kerran esteille
vääriä laukkoja
ei hypätty aina keskeltä
rapaa kaikkialla

Parannusta:
keli haittasi yllättävän vähän Harmonian selässä
tuli myös tasapainoisia kierroksia
tiukka kaarre meni hienosti

Korttini loppui ja jäin toistaiseksi talvitauolle Mallulta. Mittani pimeästä rapailusta tuli hetkeksi täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora