maanantai 16. lokakuuta 2017

En työnnä enkä purista mutta kädet elävät omaa elämäänsä

Maanantaina menin ensimmäistä kertaa vuokraheppakokelas-Assilla kouluvalkkaan. Yksityistunti. Ratsu oli hoitaessa oikein asiallisesti eikä satuloinnistakaan sanonut mitään. En muistanut yhtään että oliko minulla viimeksi kannuksia. Open vastaus oli että voi ne pitää ja pääsee niistä tarvittaessa eroon.

Maneesissa oli lisäksemme pari ratsukkoa. Alkukäyntien jälkeen jäätiin ovipäätyyn. Mentiin aika rauhallista tahtia oikeastaan askellajit läpi. Ensin pitkät pätkät käynnissä. Oikeassa kierroksessa meno oli paljon helpompaa. Ovipäädyssä piti vahtia ettei ajauduta reunalle. Vasemmassa kierroksessa oli kankeampaa ja yritin saada ulkolapaa haltuun ja paremmin kannetuksi.

Kuskille tuli sanomista lähinnä olkapäiden rentoutuksesta. Mutta hyvä niin sillä siihen ei ole kovin moni ope puuttunut. Tehtiin paikallaan vähän kuivaharjoittelua ope ohjan toisessa päässä. Oli vaikeaa. Keskivartalon tuesta tuli myös sanomista. Yläkroppani kallisteli tilanteen mukaan vähän eteen tai taakse. Sain kuitenkin korjattua. Ope tosiaan sanoi etten työnnä enkä purista eli lähtökohdat ovat hyvät.

Mitään kovin ihmeitä ei tehty vaan keskityttiin kuskin ja hevosen hienosäätöön. Alassiirtymät olivat aika kamalia mutta ope arveli osasyyksi hevosen opittua tapaa röhähtää lavoilleen. Muuten kuskia viilaamalla ratsunkin meno parani. Laukasta hepo pudotti taas jokusen kerran itsekseen alas, kerran ainakin löytyi selvä syy kuskin toimista. Mutta muuten humma oli paljon rennompi ja rauhallisempi kuin koeratsastuksessa. Tuntui että minä määräsin tahdin. Malttoi kuunnella.

Viimeisen laukan Assi pudotti itse raville. Open mielestä ei tarvinnut ottaa enää laukkaa eikä hevonen mene siitä pilalle tai opi heti huonoille tavoille.

Ongelmia:
hartioiden rentous
rento ja jäntevä suora istunta
ratsun kankeus vasemmassa kierroksessa
pudotti laukan muutaman kerran pois

Parannusta:
rennompi ja rauhallisempi kuin viimeksi
sain korjattua open ohjeiden mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora