torstai 26. lokakuuta 2017

Talvi tuli yhdessä yössä ja kuski meni taas mutkalle

Torstaina satoi koko päivän lunta. Iltasella oli Piudelle meno ja tunti pidettiin kelistä huolimatta. Tosin kelin takia tuntikaveri ei päässyt paikalle. Ratsukseni sain taas Sallyn.

Kenttä oli lumen peitossa mutta ihan hyvin pysyttiin pystyssä. Ohje oli ettei kaviouria ja tehtiin ympyröitä koko tunti. Aika hienosti sain tallottua koko kentän kaarille.

Tänään olin taas mutkalla. Huomasin hyvin kun käskettiin katsoa. Oikea reisi oli satulassa edempänä. Painokin tuppasi olemaan vain vasemmalla jalustimella ja oikea tipahteli. Yläkroppaa piti ajatella taaksepäin oikeasta lavasta eikä hartiasta. Vaikeaa!

Tänään mentiin vain käyntiä ja harjoitusravia. Ulkoavut tarkkana käännöksissä. Vasemmassa kierroksessa piti muistaa asetus. Tänään oikea oli selvästi helpompi kierros itselleni. Yhä olisin halunnut lyhentää ohjia ja usvattaa ravia enemmän eteen. Tähän hevoseen ei ole samanlaista takapuolituntumaa että koska on hyvä.

Sally ei tänään maannut pahasti ohjilla eikä ollut kovin hidas. Raipankäyttö oli vähän turhaa ratsastusloimen takia. Silti pohkeitani paremmin ratsuun tehosi open maiskutus. Meno ei tuntunut erikoisen hyvältä mutta tunnin jälkeen ope kehui että tänään hevonen kulki paremmin kuin koskaan aiemmin ja heti alusta asti. Jopas.

Eikä keli haitannut enää ratsailla pahasti. Välillä tamma vähän kompasteli mutta tilsat irtoilivat vauhdissa.

Ongelmia:
kuski oli ihan mutkalla
välillä tuli sanomista että kädet jähmettyvät
tuntui ettei ratsu ollut ihan avuillani, reagoi pohkeeseen hitaasti
kuskin taive hiertyi

Parannusta:
ope kehui että hevonen kulki koko tunnin hyvin alusta asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora