torstai 5. lokakuuta 2017

Toinen vuokraheppakokelas ja kuskin tuntuman herkkyys testissä

Torstaina menin uudestaan Nurmijärvelle vuokrahevostestaukseen. Tällä kertaa kokeilemaan Assi-tammaa. Ratsu oli hoitaessa muuten rauhallinen mutta satulan laitolle irvisteli.

Mentiin maneesiin. Meidän lisäksemme siellä oli pari muutakin ratsukkoa. Ihan hyvin mahtui menemään.

Tuntui että omistaja odotti meiltä hyvää menoa ja aktiivista peräänantoa heti alusta asti. Itselläni oli vähän hakemista että miten tämä hevonen toimii. Lopulta omistaja lähes piti meille tunnin. Eniten sanomista tuli käsistäni. Ne piti saada rennommiksi. Eikä käsivarren lihakset saaneet pullistella. Odotin paljon suoraviivaisempaa ratsua.

Verkassa käynnin jälkeen otettiin vastalaukka. Vasempaan kierrokseen oikeassa laukassa ympyrällä vaihtoi yhdessä kohdassa. Välillä tuli myötälaukka, välillä jäi ristiin. Toinen kierros oli itselleni helpompi ja siihen suuntaan meno ihmeen kaupalla lopulta parani suht rennoksi. Jo tässä taisi tulla ohjeita hidastaa laukkaa.

Vastalaukoissa tamman sai kuulemma paremmin ylös lavoiltaan. Sen jälkeen sain mennä itsenäisesti. Tamma heräsi liikkumaan enkä saanut puolipidätteitäni kovin hyvin läpi. Suurimman osan ajasta tuntui siltä että tamma vähän kiiruhtaa alta. Käsillä ei auttanut tehdä pidätteitä kun niistä tamma vain jännittyi. Istuntani ei joko osannut vaikuttaa kuten pitää tai tammaa ei huvittanut kuunnella. Tein voltteja ja siirtymiä, kevensin ja istuin alas.

Laukassa mentiin yhä aika reippaasti. Minun mielestäni vain aavistus lujaa mutta verrattuna kaivattuun kouluratsastuslaukkaan niin vauhtia taisi olla tuplasti. Ajattelin että ympyröillä meno rauhoittuu muttei tullut merkittäviä eroja. Yritin hidastella myös istunnalla ja kokeilin myös puristamalla polvilla. Ainakin siirtymät alas löytyivät.

Loppuverkassa meno tuntui menevän huonompaan suuntaan kun oltiin eri päässä maneesia omistajan kanssa. Tämän kanssa en itsenäisestä humputtelusta kostuisi mitään. Tällä saisi kuitenkin myös hypätä, joten sovittiin koeajasta ja varasin ensimmäisen kouluvalmennuksen. Katsotaan miten homma lähtee liikkeelle.

Kuvittelin menneeni hieman reilu tunnin mutta yllätyin kun olin lopulta lähes 1,5 tuntia selässä. Olisi sen ehkä nopeamminkin voinut hoitaa. Toisaalta eipä omistajakaan hoputellut.

Tammalle tuli hiki (ja on kuulemma klippaus tulossa) muttei muuten vaikuttanut uupuneelta. Käynnissäkin askel venyi.

Ongelmia:
jännittyi herkästi
en saanut puolipidätteitä kunnolla läpi
vähän juoksi alta
alkuun vaihteli laukkoja myötäisiksi

Parannusta:
kivan tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora