torstai 23. maaliskuuta 2017

Lisää jumppasarjaa, hyviä hyppyjä ja latteaa tunnelmaa

Torstaina pääsin pitkästä aikaa torstaihyppäämään. Kenttä oli märähkö mutta takareunalle kasattiin silti kolme pystyä innareiksi (olikohan 3 m välit) ja 9 metrin päähän okseri. Lämmintä oli aurinkoinen n. +5°C ja ratsukoita tunnilla oli 3. Minä sain onneksi vielä Listran vaikka se kuulemma seuraavien kisojen jälkeen eläköityy kisaratsuni virasta.

Alkuverkassa tamma oli sangen hidas jalalle ja tuntui aika jäykältä. Yritin tunnustella epäpuhtautta liikkeessä mutta en havainnut. Hidas ja taipumaton. Tästä tuli noottia. Enkä raaskinut lähteä runttaamaan ratsua kovin lyhyeksi kun ei ollut vielä vertynytkään. Käyntiä tuli sangen vähän alle ja ravihölköttelyllä tilanne ei muuttunut. Yritin olla tänään hiljainen oppilas mutta pakkohan open kysymyksiin oli vastata. Arvelin ihan oikein etten osaa sanoa kuin vääriä vastauksia ja huutia tuli.

Laukkaverkka oli lopulta meillä vain oikeaan kierrokseen ja suht lyhyt. Siinä yritin open mieliksi kääntää tamman nenää alemmas. Kuulemma menee rikki jos juoksee pitkänä. Mielessäni mietin että tarvitsisi vähän pidemmät verkat alle eikä pakkolyhentämistä.

Tänään tultiin kaikki hypyt vasemmassa kierroksessa. Ensin okseria ristikkona ympyrällä kaksi hyppyä. Tultiin yksitellen ja piti analysoida omaa ja kavereiden menoa. Paremmin tuntumalle. Laukassa sama juttu. Hyvin Listra kuunteli pidätteet ja pohkeet. Siinä käskettiin lyhentää ratsua.

Ei tultu ehkä ympyrällä enää enempää vaan lopputunti loikittiin jumppaa + okseria. Jos yhtään kiihtyi sisääntulossa niin väli okserille meinasi jäädä ahtaaksi. Hidas ei enää ollut vaan loikki kaiken reippaasti. Okseri nousi pikkuhiljaa ja lopuksi oli rahtua vajaa 120 cm. Eikä huolettanut sen vertaa että olisin laittanut turvaliivin. Hypyistä ei tullut enää noottia vaan suoritettiin siististi. Koska oltiin vasemmassa kierroksessa niin myötälaukatkin tuli automaattisesti. Silti tästä tunnista jäi aika latteat tunnelmat.

Tunnin lopuksi kyselin korvaavaa kisaratsua Listran tilalle. Minulle ei kuulemma kelpaa kukaan. Valikoima on tosiaan omalta kannaltani hieman huono juuri nyt. Harmonia kelpaisi aina mutta sitä ei anneta.

Ongelmia:
en tullut opetuksesta onnelliseksi

Parannusta:
kaikesta helposti yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora