torstai 16. maaliskuuta 2017

Lisää siirtymiä

Lupasin torstaille Defepäivän kun estetunnit oli peruuntuneet viime aikoina. Pieleen meni ja hyppyhommat jäi välistä. Pihalla oli aurinkoinen +6°C ja maneesissa oli ihanan väljää. Pääosin 2 - 3 ratsukkoa.

Kuvituskuvina pari räpsyä pihalta tunnin jälkeen.
©Minä

Tänään jatkettiin aiemmin kesken jäänyttä siirtymisten parantamista. Alkuun sain jättää jalustimet pois ja tehtiin käynnissä avo-täyskaarto-väistö-sulku -kuviota. Paremmat taivutukset, kaipasi ope.

Harjoitusravi tuntui tänään aika töyssyttävältä. Alkuverkassa ilmennyt vasemman lavan karkailu tuli esiin myös opetuksessa. Pääty-ympyrän avoimella sivulla väistätin takaosaa ulos ja siirryin käyntiin. Muutama askel käyntiä ja takaisin raviin. Nämä meni paremmin kuin koskaan. Pelkäsin taas koska menee plörinäksi mutta perus Defetyyliin parannettiin jokaisella toistolla. Muistin ratsastaa siirtymät huolellisesti muuallakin.

Laukassa pitkillä sivuilla piti suoristaa avoajatuksella. Yritin kyllä jo ennen kuin ope tästä sanoi. Päätyihin ympyrät. Ympyrän avoimella sivulla perää sisään sulkuajatuksella ja lakipisteeseen voltti. Välillä ope yllätti ja käski meidät siitä käyntiin. Pari askelta käyntiä ja takaisin laukkaan. Haastavinta oli taas saada tuntuma koska laukka on sopivaa. Kokoamiseni pitkille sivuille oli aika vajaavaista alkuun. Piti vain pyytää rohkeammin, Defe kyllä totteli.

Ensin otettiin vasen laukka, siinä sai kääntää ratsua ihan kunnon "mutkalle" ennen käyntiä. Oikeassa kierroksessa hepo mutkaantui itse (enkä tuntenut tätä takamukseen niin hyvin kuin olisi pitänyt). Muoto karkasi avoimeksi kun vasen lapa karkasi. Välillä piti avuksi käyttää asetus vasemmalla että sain ulko-ohjaa käteen. Ympyrällä ei tarvinnut ajatella takaosaa sisään. Kun ajattelin niin vauhti sammui ja meni paikallaan loikkimiseksi. Kuvio muutettiin timantiksi. Käännä, suorista, käännä ja taivuta, suorista. Parani vähän.

Lopuksi tultiin ravissa vielä avoa uralla. Suht kootusti. Päädyssä piti mennä kaarimaisesti ja suoristaa eteen. En ole ihan varma hahmotinko homman oikein mutta nättiä ravia sieltä tuli tasaisella tuntumalla.

Lopuksi vielä keventelin open valvonnassa pois. Yhä nostettiin vasenta lapaa ylöspäin. Välillä suoralla ns. vaihdettiin suuntaa ja kevennystä.

©Minä

Ongelmia:
oikeassa laukassa pää nousi ja vasen lapa karkasi
kuskilla vielä harjoiteltavaa laukan takapuolituntuman kanssa (lyhennykset)

Parannusta:
parhaita siirtymiä tähän asti
ekaa kertaa ilman sukkahousuja tälle keväälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora