maanantai 27. maaliskuuta 2017

Parempaa mieltä poniesteillä

Maanantaina en mennyt yhtään innoissani tunnille. Estetunti luvassa eikä oikein olisi huvittanut. Ei lupaa kovin hyvää. Sain kuitenkin ratsukseni Wanesan eikä opekaan ollut niin pahalla päällä kuin pelkäsin. Käsky oli laittaa kannukset jalkaan ja lopulta ne tallilta löytyivätkin. En ollut edes tajunnut hukanneeni niitä.

Ratsukoita tunnilla oli perinteiset 3. Taas päätin pysyä ihan hiljaa mutta ope taas kyseli niin en voinut välttää vastaamista. Yllättäen olikin suht tyytyväinen menoomme. Käynti oli aktiivista ja ravikin hetkittäin. Oikealle asettui ja taipui taas huonosti. Olisin halunnut aloittaa työstämisen käynnissä tuntumalla mutta tein kiltisti mitä käskettiin. Taidettiin aloittaa pitkin ohjin ravihölköttelyllä. Myöhemmin tehtiin siirtymiä käynnistä laukkaan ja takaisin käyntiin. Myöhemmin myös kevennettiin laukan tahdissa 1-1 tai 2-2. Haaveilin lyhyestä laukasta tuntumalla. Harmi että samalla kärsi aktiivisuus.

Takki piti ottaa pois jo ennen laukkoja kun tuli niin kuuma. Poolo + fleece oli sangen sopivasti vaikka tuuli ihan reippaasti. Lämmintä oli mennessä +10°C, lähtiessäkin +6°C.

Verkkapätkän jälkeen ope kyseli suurimpia haasteita (ja ehkä onnistumisiakin?). Vastasin haasteiksi oikealle taipumisen ja sen mahdollisesti tuomat kääntymisongelmat. Helpoksi tavaksi välttää sen aiheuttamat ongelmat mainitsin pitää poni suorana. Lopulta tajusin ehdottaa ohjasta irti ravistelua ja se kelpasi.

Esteitä kentälle tuli vain 2. Pohja oli puoliksi märkä. Paikoitellen ihan hyvä mutta hyvät kaistaleet oli suht kapeita. Verkassa loikittiin ensin kääpiöristikkoa. Nyt ainakin aloitettiin turvallisesti n. 20 cm esteestä. Kyllä se siitä sitten nousikin. Ravissa tovi, sitten laukassa. Poni olisi voinut olla vähän aktiivisempi omasta takaa.

Wanesa tarjosi enemmän vasenta laukkaa ja oma painoni olikin vasemmalla. Taidettiin ihan alkutunnista tulla muutamat loikat ilman jalustimiakin?

En muista enää tarkemmin miten lopputunnin kuviot menivät. Kertaalleen juostiin maapuomista päädystä ohi. Esteet nousi ja lopuksi otettiin yksi kielto. Yllättäen ei tullut enempää ongelmia vaan seuraavalla kerralla taas yli. Muistelen että oli ongelmia osua ponnistuspuomille. Kertaalleen venyttiin väliin hienosti yhdellä askeleella kuten isommatkin hepat. Muutenkin poni lähti rohkeasti hyppyihin.

Valoisaa oli loppuun asti. Loppuraveissa kun lähdin keventämään niin oikea jalustin ratkesi tikkauksistaan ja putosi. Onneksi Wanesa ei siitä hätkähtänyt. Loppuverkat kevensin sitten yhdellä jalustimella. Onneksi jäljelle jäi vasen, johon oma painoni oli enemmän kallellaan. Ja onneksi tämä tapahtui kevyessä ravissa eikä esteellä.

Ongelmia:
alkuverkan laukka sattui vähän selkääni
yksi kielto
kerran juoksi puomin ohi sivusta
jalustinremmi hajosi loppuraveissa

Parannusta:
vikalle kierrokselle kaikki myötälaukat
sain korjattua hyppyjä keskemmäs estettä
oli valoisaa loppuun asti!
hyvän mielen tunti torstaihin verrattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora