sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Toiseksi jättikokoisessa kasikympissä!

Kaiken vastustuksen jälkeen lopulta päästiin Listran kanssa sunnuntaina Riders Innille 1-tason estekisoihin. 70 cm tuntui turhan pieneltä ja siihen olisi pitänyt herätä vielä tuntia aiemmin (nyt 6.25), joten mentiin pelkkä 80 cm. Lähtijöitä luokassa oli hurjat 70 ja itse ihan loppupäässä.

Aikataulu oli täydellinen ja kun saavuttiin paikalle pääsi suoraan kävelemään rataa. Kaverilla oli valmentaja matkassa ja menin vähän siinä siivellä. Katsottiin kaikki oikoreitit. Kutosen jälkeen hyvin suoraan eikä seiskalle saa oikaista. Seiska kohti kulmaa, kasille nelosen ja kahdentoista välistä. Kasi vinoon. Ysille olisi voinut mennä myös kakkosen sisäpuolelta mutta kukaan ei tainnut mennä siitä. Ykköstä nuollen kympille. Kymppi vinoon. Melko suora linja yhdelletoista. Seiskaa nuollen vikalle.

Ratapiirros.
©Minä

Listra oli sangen pitkään kisahoitajani talutuksessa ja ehdin katsoa suorituksia. Ei siellä mitään superturboaikoja tahkottu, tiesin että pärjätään kyllä. Ongelmia monelle aiheuttivat vitonen ja 12.

©Anni

Verkassa oli käytössä koko maneesi. 15 heppaa sai olla sisällä ja olikohan siellä 11 kun mentiin. Ravailin ihan hyvän tovin. Tein temponmuutoksia ja yritin vähän taivutella. Menosuunta oli koko ajan oikea, joten vasemman taivuttelu tuli hyvin loivilla kiemuroilla tai ihan suoralla uralla. Vähän Listra katseli toista päätyä aluksi. Oli reipas mutta kuitenkin kuulolla. Laukassa vaihteli itsestään vasempaan.

©Anni

Odotin suht pitkään ennen kuin otin hypyt. Kaksi pystylle ja kerran okserin. Koska aikaa oli vielä 11 ratsukkoa ennen omaa vuoroa niin kävelin hetken pitkin ohjin. Yhden pienen säikyn tamma otti takapäädystä. Tietysti juuri silloin kun ei ollut ohjat kunnolla kädessä. Supernopeasti sain ne taas kerättyä ja tamma ehti laukata ehkä kaksi askelta.

Verkkahyppy.
©Anni

Lopulta tulin vielä kunnon vinohypyt. Okserille yllätin Listran aika pahasti. Meni yli muttei oltu ihan synkassa. Pakko oli tulla vielä uudestaan. Nyt tamma kiihtyi sen verran pahasti esteen jälkeen että oli pakko ottaa vielä kontrollihyppy pystylle. Se meni vähän paremmin ja siihen oli hyvä lopettaa. Muuten ongelmana oli hyppyjen jälkeen linjalle tulleet muut ratsukot. Useamman kerran piti korjata oma jättölinja uralle vaikka olisin halunnut mennä suoraan. Sekä jatkuvasti laskeutuminen vasemmassa laukassa alas.

Olin kerrankin ajoissa oven takana. Taidettiin ottaa vielä 3 sisälle ennen meitä.

"Kuvia saa käyttää veloituksetta kunhan tekijänoikeusmerkintä säilyy kuvan keskellä."
©Elli Heimonen


Maneesissa Listra vähän ihmetteli. Ensimmäisen suorittaessa haahuiltiin lähinnä pois alta. Toisen suorittaessa yritin näyttää vähän loppujakin hankalia paikkoja. Selvisi että takapääty oli hyvin epämieluisa ja jäkitti kulmaan. Päästiin siitä onneksi kaverin vanavedessä ohi. Sitten olikin jo oma vuoro aloittaa. Laukka päädyn ohi oli vielä sen verran kylkimyyryä että tein ympyrän jotta päästiin päädyn ohi vielä kerran. Tämä meni jo kelvollisesti.

©Elli Heimonen


Ohjeet oli että pohkeet kiinni ykköselle ja ulko-ohja. Listra eteni hyvin ja oli ihan kuulolla. Myötälaukkoja en murehtinut. Jollekin tuli vähän epäsynkkaa mutta luottavaisesti kaikista yli. Ohjautui hyvin eikä tuijotellut enää mitään. Loppua kohti vauhti rupesi kasvamaan. Kaarre kasille tuli lopulta todella nopeasti vastaan. En lähtenyt riskeeraamaan minitiellä ysille. Muistin käännellä läheltä muita esteitä. Kympille Listra pääsi vähän kiihtymään ja välissä yhdelletoista pidätteet eivät menneet läpi. Ohjasin esteelle ja toivoin parasta. Vikassa kaarteessa olin itse vähän kiikkerä. Muistin kuitenkin antaa tuen esteille asti.

©Elli Heimonen

©Elli Heimonen


Listra hoiti hommansa ja ylitti esteet puhtaasti. Kuulutettiin että tässä vaiheessa toiselle sijalle. Jes! Johtoajasta jäätiin n. 0,2 sekuntia eli tiukkaa oli. Lopuista ei kukaan mennyt ohi, joten 70 lähtijän joukosta toiselle sijalle. Hyvä me! Enkä osannut harmitella kakkossijaa, sillä saatiin täsmälleen samanlainen ruusuke ja maneesinkäyttölahjakortti kuin viimeksi voitostakin. Niin taisi kaikki sijoittuneet saada? Tosin nyt summa oli 30 euroa käyttömaksun noustua.

Ruusukeposet.
©Anni
©Anni
Listra oli taas aivan huippu kisakaveri. Oli fiksu ja rauhallinen. Lastautui hyvin eikä hötkyillyt turhia.

Sunnuntain kisat näkee Havenin kuvaamana tubesta: https://www.youtube.com/watch?v=Kdwx2rqCcHM&t=124s
Oma suoritus kohdasta 3:42:36 alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora