keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Monipuolinen koulutunti kuskia suoristellen

Nyt oli jo liian monta vajaaheppaista viikkoa takana, joten rupesin huhuilemaan tuntia keskiviikolle jo hyvissä ajoin. Meni kuitenkin keskiviikolle asti ennen kuin selvisi että klo 19, Wanesa. Ratsukoita tunnille tuli 6 ja lämmintä oli +4°C. Kentästä rupesi ehkä jo kolmanneksen verran pilkistämään pohja.

Aloitettiin pitkään ja hartaasti käynnissä eikä haitannut yhtään. Väliin tehtiin pohkeenväistöä etuosa uralla (silti pois aidalta) ja takaosa sisään. Piti mennä kolmella uralla. Wanesa väisti ihan ok mutta vähän seilasi eikä ollut ihan tasaista. Ensin vasen kierros, myöhemmin ravien jälkeen oikea.

Ravissa poni oli suht tasainen kun käynnissä sen oli saanut avuille. Kuski oli kuulemma taas vino. Takamus oli enemmän vasemmalla mutta painoa silti enemmän oikealla. Vähän käänneltiin suoremmaksi. Silti lopputunnista tuli taas huutia että olen oikealla. Itsehän en näitä juuri huomannut. Jalustimet napattiin pois. Onneksi Wanesalla on suht tasainen ravi.

Laukat nostettiin vasemmassa kierroksessa käynnistä, oikeassa ravissa. Pitkälle sivulle noin 8 askelta laukkaa. Poni asettui kuulemma molemmissa kierroksissa oikealle. Harjan takaa ei näkynyt mitään. Hyvä että edes oikea korva. Kuski oli laukassa kuulemma liian takakenossa. Tämä meni tajuntaani vasta ekan suunnan vikan laukkapätkän jälkeen enkä muistanut sitä enää kun laukattiin toiseen suuntaan. Jäi siis korjaamatta.

Parhaat pätkät oli käynnissä ennen oikean kierroksen väistöjä. Poni oli kevyenä ja kuuliaisena kahden ohjan tuntumalla ja sain pidettyä käteni oikein hyvin. Volteilla taipui.

Loppuravit kevensin ilman jalustimia. Siinäkin olin kuulemma vielä oikealla. Sekä poni asettunut oikealle ja pää kallellaan. Riippuen kuinka tomerasti käskin niin vänkäili välillä vielä vastaan. Kulmat kaatui kuolaimeen purren jos sattui huvittamaan. Välillä malttoi taipua kauniisti. Käynnissä piti nostella kuolaimen takaa ylemmäs.

Kiva ja monipuolinen tunti. Sopivasti viilausta. Yhä olisin voinut ottaa ponin suoruudesta enemmän palautetta. Väistöt kommentoitiin sangen hyvin.

Ongelmia:
kuski oli jännästi vinossa
ponilla oli epätasaisia hetkiä
laukassa kuski oli liian takakenossa
poni asettui oikealle, harjan takaa ei meinannut nähdä edes oikeaa korvaa

Parannusta:
kuskin suoruuteen panostettiin
poni kulki pätkiä oikein kivasti
kivan pitkä tunti
yritin miettiä koko tunnin että ohjasta ei vedetä taakse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora