sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Pimeä palauttelumaasto

Kisapäivän iltana kävin vielä liikuttamassa Listran. Suunnittelin meneväni valoisalla mutta päikkäreiden jälkeen en ollut kovin nopea liikkeissäni. Aurinko ehti laskea. Kuvittelin että tiellä on katuvalot mutta olin väärässä. Siellä oli pimeää! Onneksi virittelin heijastimia.

Matkaan päästiin seiskalta eli kolme varttia auringon laskun jälkeen. Täysikuu meni pilveen. Onneksi pelloilla oli lunta. Tien erotti ihan hyvin mutta pohjasta näki vain sen, onko lunta vai hiekkaa.

Listra taas törisi paljon. Ei ollut kuitenkaan jännittyneen pinkeä. Pää pyöri muttei tuntunut siltä että lähtisi sinkoilemaan. Alkumatkasta pysähtyi muutaman kerran tuijottelemaan jotain kaukaisuudessa. Näistä kuitenkin päästiin. Suurin osa matkasta mentiin käyntiä mutta otettiin muutama ravipätkäkin. En päästänyt kaahottamaan mutta melko reippaasti mentiin silti. Käynnissäkin oli vauhtia.

Kaksi autoa tuli vastaan. Ei reaktioita. Jostain kivistä tai menninkäisistä otti kaksi säikkyä. Ensimmäisellä kiihdytti käynnistä raviin. Toisella jalat notkahti ja taisi tulla pari laukka-askelta. Hyvin siellä silti pysyi kyydissä. Kävellessä oli hyvä keskittyä omaan istuntaan ja painaa jalkoja alas.

Takaisinpäin käveltiin lähes koko matka. En voinut hirveästi höllätä, sillä Listra ehdotteli ravia jos en ratsastanut käynnissä jatkuvasti puolipidätteitä. Yritti makoilla ohjilla ja kiirehtiä. Minä yritin saada malttamaan.

Käytiin tietä pitkin viimeisessä risteyksessä ennen siltaa. Kuvittelin että aikaa olisi mennyt kauemmin mutta selvittiin reilussa puolessa tunnissa takaisin. Ei hirveästi huvittanut jäädä pyörimään ylimääräistä kun pimeni kuitenkin jatkuvasti ja keli rupesi painumaan pakkaselle. 4,66 km keskinopeudella 7,5 km/h, huiput 16,2 km/h.

Ongelmia:
tarpeettoman valpas ratsu
pari säikkyä
pimeys

Parannusta:
meni tolkusti
ei jännittänyt
näki riittävän hyvin
ratsun jalat eivät olleet ennen maastoa lämpimät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora