maanantai 6. maaliskuuta 2017

Tasoerojen aiheuttamaa matkustamista toiveratsulla

Maanantain tunnille toivoin Listraa ja sen myös sain. Pakkasta oli muutama aste ja ekaa kertaa tälle keväälle valoisaa kun aloitettiin. Jätin piuhat vähän tahallani pois, sain mennä ilman. Ratsukoita tuli tunnille kivasti vain 3 mutta tällä kertaa tasoeromme olivat sen verran isot että nyt minäkin vähän harmistuin. Kolmas kuski vei open huomiosta suurimman osan ja meille opetus jäi lähinnä liikenteenohjaukseksi.

Kenttä oli aika lailla samassa kunnossa kuin eilenkin eli pystyi ravaamaan mutta Listra selvästi varoi pohjaa eikä oikein halunnut taipua. Toki kun samalla kuunteli ohjeita siitä miten vaihdetaan kevennystä niin pudotin siinä omankin vaatimustasoni tältä tunnilta sangen alas ja lähinnä matkustelin. Yritin istua rennosti ja olla häiritsemättä tammaa. Tehtiin siirtymiä ja ratsastusradan teitä. Kolmas ratsukko tuli aina toisinaan uralla vastaan väärässä suunnassa.

Minun piti taas skarpata suoruuden kanssa. Keskilinjalla tuli pientä kiemurtelua. Ensin otettiin siihen ravista 6 askelta käyntiä, myöhemmin me seis ja lopulta vielä 4 askeleen peruutus. Listra peruutti sujuvasti 2 ja sen jälkeen joka kerta ehdotti että joko riittää. Itseäni vähän häiritsi että peruutuksen jälkeen käskettiin olla hetki paikallaan ennen kuin sai pyytää käynnin kautta raviin.

Laukat otettiin tarhojen puoleiselle pitkälle sivulle. Kulmasta nosto ja 8 askelta laukkaa. Listra välillä pudotteli laukan omin luvin pois. Laukassa jäi myös helposti asettuneeksi sisälle. Myöhemmin piti koota laukkaa vähän lyhyemmäksi. Siinäkin oli riski pudottaa raviin ja jokusen kerran näin kävikin.

Loppuraveissa ratsu oli yhä rauhallinen, rento ja tasainen muttei ihan avuilla. Viimeiset 10 min saatiin ihan tehokasta opetusta ja jäätiin kulmaan voltille. En vaan saanut tammaa asettumaan rehellisesti vasemmalle vaan joka kerta kun päästin vasemmasta ohjasta niin turpa kääntyi oikealle. Käynnissä sama juttu. Itse olin kuulemma paino oikealla. Tästäkin olin lähinnä positiivisen hämmästynyt. Huomasin kyllä vian kun ope sanoi mutten osannut korjata.

Ongelmia:
alisuoritin railakkaasti
Listra nyki pari kertaa ohjia
en saanut rehellisesti asettumaan vasemmalle
pudotti jokusen kerran laukan pois

Parannusta:
oli aika rento ja tasainen
laukat nousi hyvin
harjoitusravi ei sattunut selkääni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora