lauantai 25. maaliskuuta 2017

Testaamassa pikkuprinsessa

Lauantai-illalle saatiin vihdoin sovittua Daisyn testaus. Mielessäni puhun yhä varsasta vaikka tamma kääntyi jo 6-vuotiaaksi. Daisyn Oma Ihminen oli hepan jo harjannut valmiiksi. Varustettiin yhdessä ja suunnattiin kentälle. Sain hyvät täsmäohjeet ja tamma oli sangen kuvatunlainen.

Ratsautuessa seisoi nätisti aloillaan, paljon paremmin kuin Hemppa. Käynnissä ohjautui myös pitkin ohjin eikä tuntunut kovin pinkeältä. Kiirettä ei kuulemma ollut niin otettin käyntiä tuntumalla pitkät pätkät molempiin suuntiin ennen kuin hätäilin raviin. Daisy taisi hätäillä enemmän sillä tarjosi parit ravit myös itse.

Ravissa vähän kipitteli ja taisi olla oikea kierros, joka tuntui vaikeammalta. Yritin hakea asetusta sisään. Rauhallinen kevennys, neuvoi omistaja. Pyörittiin paljon pääty- ja keskiympyrällä. Ohjaus ja jarrut toimi, joten kokeiltiin lopulta laukkakin. Nousi siististi mutta kiihtyi ja vaihtoi lopulta ristilaukalle. Alkuun pidin laukassa liian napakasti ohjista kiinni. Pidemmällä ohjalla tuntui aluksi hullulta mutta heppa toimi kyllä paremmin. Käsiä piti laskea ja istua edempänä satulassa. Laukkojen myötä ravikin lopulta kiihtyi. Kertaalleen sain jonkun pompun aikaiseksi nostossa, ehkä pyysin vähän liian isosti? Toisenkin laukan vaihtoi ristille.

Välissä vähän rauhoiteltiin tilannetta käynnissä ja ravissa. Tasaantumisen jälkeen kokeiltiin laukat uudestaan. Nyt kun olin itse luottavaisemmin ja taas rennommin niin nousi oikein nätisti. Yhä kiihtyi alkuun mutta molempiin suuntiin löydettiin lopulta rennohko laukka. Sain myös lopulta otettua laukat alas ennen kuin vaihtoi ristiin.

Lopuksi oli ravissa tasainen ja rennohko mutta yhä tuntui kiirehtivän. Ei täydellistä mutta tuskin ekalla kerralla juniorin kanssa sellaista voi odottaakaan.

Loppukäynnit käytiin omistajan johdolla maastossa. Heppa oli fiksusti. Kuski pelästyi eniten kavioiden kuminaa sillalla. Ei mitään tilanteita. Hämärä rupesi laskemaan nyt vasta, ihana kevät!

Oikein kiva ja tolkku pikkuhevonen. Paljon oli samaa kuin Listrassa. Hyvin opettaa itselle rentona pysymistä. Ehkä pelkäsin jotain vähän lennokkaampaa mutta oikein asiallista oli. Videot toki kavaltavat kuskin kamalan laukassa soutamisen.

Ongelmia:
kuskin istunta laukassa
kiirehtivä ratsu
pari pomppua laukassa
vaihdot ristilaukalle

Parannusta:
ihanan perustolkku
oli valoisaa!

Daisyn oma ihminen videoi menoamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora