perjantai 17. maaliskuuta 2017

Siirtymiä askellajin sisällä

Perjantaina olin taas vapaa tallille. Kenttä oli jo lähes sulana. Enemmän märkä kuin jäinen. Lämmintä +2°C ja tuuli. Onneksi laitoin taas sukkahousut! Tunnin piti entinen tuntikaverini ja ratsukoita oli 4. Sain valita Wanesan ja Kropekin väliltä. Ope ehdotti Kropekia, minä kallistuin Wanesaan. Pohdin että voisin ottaa sen, joka on juossut vähemmän mutta tämä olisi molemmille ollut kolmas. Vetosin valmiiksi jumittelevaan selkääni (kävin aamulla fyssarilla ja sanoi että saattaa tuntua jälkikäteen) ja sain ponin.

Meidän lisäksemme tunnilla oli pieni ja reipas Listra, puokki-Limoza ja jätti-Dumbo, joten vaikka kuinka viipotettiin niin oltiin silti tientukkona ja otin siitä välillä vähän ahdistuksia.

Alkuun otettiin lähes heti raville kun saatiin ohjat käteen. Siinä vedin vielä aika puolitehoilla. Ohje oli että saa tehdä mikä tuntuu hyvältä. Pyörittelin voltteja ja yritin tehdä pitkille sivuille avoja. Ainakin ope tunnisti yritykseni eli ei se ehkä ihan toivotonta ollut. Välillä asetin ulos. Vasen ohja oli välillä tyhjänä mutta nyt ei onneksi vängännyt oikealta pahasti vastaan. Tänäänkin yritin muistella jatkuvasti että ohjasotteet enemmän ylös, ei taakse.

Temponmuutokset aloitettiin käynnissä. Muualla iso käynti mutta pitkien sivujen keskelle koottiin. Meiltä kaivattiin enemmän menoa isommassa käynnissä. Pidätteistä poni tuli aika nahkeasti takaisin, tuntui haraavan vastaan ja hissuttelevan pitkänä eikä suinkaan lyhenevän energisenä. Turpakin nousi. Sama kumpaankin suuntaan ja jo käynnissä tätä tehtiin aika pitkään.

Sitten täsmälleen sama juttu ravissa. Istuin kuulemma taas enemmän oikealla ja muun lisäksi yritin korjata tätäkin. Poni lähti pohkeesta eteen mutta näemmä unohdin sitten pyytää, sillä taas kaivattiin lisää hönkää eteen. Hidastuksiin ohjeeksi tuli tehdä ne vähän rauhallisemmin. Se auttoi. Lopputulos oli kyllä sitten se, että ensimmäisen puolikkaan pitkästä sivusta hidastin ja vasta ennen kulmaa pääsin ratsastamaan eteen. Kun tajusin ettei poni kuuntele, niin rupesin tekemään pidätteitä ja hidastuksia kulmiinkin ja yritin muistaa myös taivuttaa huolellisesti.

Laukassa kuvio oli erilainen. Toiselle pitkälle sivulle lyhyempää laukkaa, toiselle isompaa. Lyhyet sivut käynnissä. Wane nosti napakasti. Muutaman kerran pudotti raville. Isompi laukka meni vähän usvatukseksi. Lyhentäminen nousi enemmän ylöspäin ponin kuumuessa. Yritin muistaa ratsastaa myös käynnin välissä. Silti laukassa muoto oli aika auki. Kiva olisi päästä joskus työstämään laukkaa vähän pidemmiksi pätkiksi kerrallaan.

Loppuraveissa poni oli sangen hyvä. Taipuisa ja suht kevyt. Reipas. Ohjat päästettiin lopulta pidemmiksi ja lopulta siirrettiin pitkin ohjin istunnalla käyntiin. Heti ei hidastanut. Kokeilin sitten reisillä puristamista ja se auttoi. Meni vain puolisen kierrosta siirtyessä. Lohduttavaa.

Ongelmia:
pidätteet ei menneet alkuun kovin kauniisti läpi ja poni jännittyi

Parannusta:
ei vänkäilty yhtään
kaikkiin askellajeihin tuli eroja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora