lauantai 25. maaliskuuta 2017

Treeneissä yhä liian pieniä esteitä

Viikonlopun hevostelut alkoivat lauantaina iltapäivästä estetunnilla Hempan kanssa. Yritin olla tallilla hyvissä ajoin että ehtisin käydä peltolenkin alkuverkaksi. Pieleen meni ja suunnattiin lopulta suoraan maneesiin. Korvahupun laitoin mutta martingaalia en ja lopuksi tuli vinkki että martsaria olisi hyvä käyttää.

Ratsukoita tunnilla oli 4 ja keli plussalla. Alkuverkka taisi olla aika perinteinen siirtymiä ja pientä alkukinastelua Hempan kanssa. Herättelin eteen ja liikkui ihan ok.

Ensimmäisenä verkkatehtävänä tultiin pääty-ympyrällä kaksitellen kahden kavaletin yli. Lyhyempää ja aktiivisempaa laukkaa. Taidettiinkohan kaivata pyöreämpääkin. Hetki meni herätellessä mutta parani onneksi pikkuhiljaa ja löysät roikot vähenivät. Lopuksi vaihto(yritys) toiseen suuntaan. Oikeassa kierroksessa yritti alkuun puskea joka kierroksella kavereiden luo. Ope ohjeisti käyttämään raippaa lavalle. Arastelin vähän mutta lopuksi se auttoi eikä tullut protesteja.

Ensin taidettiin loikkia yksi n. 60 cm ratakierros. Viitisen hyppyä. Meni oikein kivasti. Taisi olla jotain väärää laukkaa joukossa kyllä. Toisen kierroksen jälkeen piti tulla vielä kolmas mutta jäikin sitten siihen tokaan. Meille korkeus oli aika vaihtelevasti jotain n. 80 ja 95 sentin väliltä. Odotin niitä metrisiä mutta yksikään ei noussut metriin asti.

Taas lähdin herättämään ratsua ennen aloitusta. Laukkasin kierroksen maneesin ympäri. Lopulta ope vaati pari kierrosta lisää. Lisää aktiivisuutta mutta lyhyemmäksi. Meillä kun meinaa venähtää aina samalla pitkäksikin. Mutta tämä auttoi ja ensimmäinen linja meni yli. Lävistäjäesteelle ohjasin vähän huonosti ja varoin lähellä olevaa kaveria, tästä tuli ohijuoksu. Huolellisemmalla uusintayrityksellä yli. Seuraavalle Hemppa ponkaisi kaukaa ja kaarteella vähän kaahasi. Kavaletti kuitenkin yli. Päädyssä taisin vaihtaa laukan ravin kautta. Jälkimmäinenkin linja kelvollisesti yli.

Ei tuntunut kovin tasaiselta mutta yli mentiin eikä kieltokaan jäänyt yhtään kaivelemaan. Ei kuitenkaan hypätty enää enempää vaan purettiin esteet. En oikein osannut sanoa että kuinka luottavainen olo oli seuraavan päivän metrin radalle. Ei mitään hajua päästäänkö niistä yli.

Ongelmia:
yksi kielto kuskin huonosta ohjauksesta johtuen
ei päästy vieläkään hyppäämään metriä

Parannusta:
korkeus ei ollut ongelma

Katja videoi viimeisen ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora