perjantai 10. maaliskuuta 2017

Suoristamista kaksarilla

Perjantaina pääsin vihdoin kolmen päivän tauon jälkeen ratsaille. Kelit ei suosineet ulkoratsastusta, onneksi nyt pääsi Defen kanssa maneesiin. Seitsemäs kertani Defellä ja nyt minustakin oli mukava nähdä se. Näemmä lämpenen tasaisiin ruuniin vähän hitaammin. Pihalla oli lämmennyt pari astetta plussalle.

Tunnille meitä tuli 2. Itsenäisessä alkuverkassa ruunan perä luikerteli milloin minnekin, välillä koko heppa vasemmalle. Laukassa yritin pitää suorana.

Kiemurtelukommenteistani ope kuulemma nappasi meille tänään treeniaiheeksi suoruuden. Pienen käyntipätkän jälkeen tultiin toista maneesinpäätyä siten, että toinen pitkä sivu tultiin ihan reilusti uran sisällä. Siihen ensin babyavoa, myöhemmin vähän enemmän taivutusta. Lopulta myös ulospäin sama. Sitten laukkapätkät. Ensin vastalaukka uraa pitkin, taas piti päädyissä ajatella maneesin keskustaa kohti taivuttamista.

Myötälaukassa taidettiin tulla tuota samaa avojuttua uran sisällä molempiin suuntiin. Vasemmassa kierroksessa ok mutta oikeassa se oli päivän vaikein juttu. Useampi kierros ennen kuin rupesin pääsemään jyvällekään. Ulko-ohja lerppui liikaa, kaula taipui sisään ja lapa ja paino meni ulos. Välillä piti kokeilla asettaa ulos että saan ulko-ohjan käteen. Kyllä siitä sitten lopulta tuli paljon parempi.

Lopuksi pyöriteltiin vielä kolmikaarista molemmista suunnista. Oikeasta vasempaan taivutuksen vaihto oli meidän epätasaisin kohtamme. Opelta tuli silti hepalle vain kiitosta kun se ratkaisi hankalan kohdan tarjoamalla laukkaa. Kaksi ekaa rikkoi laukalle, sitten ylivarmistelin ja pysyttiin ravissa. Siitä pikkuhiljaa letkeytyi.

Tänään varsinkin laukkojen jälkeen ruuna meinasi vähän makoilla ohjilla. Oli siellä hyviä ja keveitäkin hetkiä mutta sitten taas nojaili. Ei ollut ihan napakimmillaan vaan reagoi jalkaan hieman hitaasti ja välillä tuntui vähän pidemmältä. Peili silti armahti ja kun ratsun muoto tuntui avoimelta, oli se silti yhä sangen asiallisen näköinen, eikä yhtään niin paha kuin luulin.

Loppuverkassakin piti vielä muistaa ratsastaa vasen lapa ylös. Kävelin oikein erityispitkät loppukäynnit. Vähän raahusteluahan ne oli mutta ei ollut kiire mihinkään.

Ongelmia:
vasen lapa jäi herkästi raskaaksi
ei suoritettu tänään tasaisimmin
laukassa ei pysynyt ihan pyöreimmillään
siirtymät oli taas valahtamisia

Parannusta:
letkeytyi ja suoristui minunkin avuilleni
vastalaukassa oli hyviäkin pätkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora