keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Suosikkitammani Lida vihdoin kouluväännössä

Keskiviikkona kävin rästimässä vappuaaton tunnin. Haaveilin salaa Lidasta ja näin kävi että Fossi oli vaihdettu Lidaan, jee! Tamma oli jo valmiiksi hyppäämässä.

Ratsukoita tunnilla oli 5. Lämmintä n. +7°C mutta tuuli niin paljon että pidin takin päällä. Takki oli vähän liikaa mutta ilman olisi varmasti tullut kylmä. Ehkä se toppaliivi olisi ollut hyvä. Tai tuulenpitävä kevyempi takki.

Alkuverkassa Lida tuntui poikkeuksellisen helpolta. Ehkä osa kiitoksista menee edellisen tunnin pätevälle kuskille. Tamma oli tasainen ja liikkui. Asettuikin tavallista paremmin kumpaankin suuntaan. Laukka oli helpoin mutta ei se ravikaan huono ollut.

Päivän tehtävänä tehtiin takaosakäännöksiä. Siitä onkin tovi kun näitä on taas tehnyt. Puolierot oli aika huimat. Ope kehotti kääntämään yläkroppaa vielä enemmän käännöksen suuntaan. Itse yritin kääntäessä keskittyä siihen ettei paino heittänyt ulkopuolelle kuten helposti kävi ainakin vasemmassa kierroksessa. Asetus menosuuntaan oli hankalahkoa kumpaankin kierrokseen. Ulko-ohjalla kun hidastin käyntiä niin samalla tuppasi turpakin vipsahtamaan ulos. Lopulta tajusin sisäpohkeen merkityksen ja käännökset paranivat toiseenkin suuntaan.

Sitten ruvettiin käännösten oheen nostamaan laukkoja. Lida nosti laukat helposti. Näin jälkikäteen vasta tajuan että Lidaksi tosi hyvin. Yhtä mokaa lukuunottamatta kaikki myötäisinä kumpaankin suuntaan. Nostomuoto ei aina ihan pysynyt mutta laukkasi kivan nipussa, ainakin Lidaksi. Istunnalla sain vielä kasattua lisää. Alkuun siirtymiset laukasta käyntiin meni vetämiseksi ja tajusin tämän. Pohdin että lisätreeni ei olisi pahitteeksi. Osasin kuitenkin korjata. Ajattelin sulavia siirtymiä ja sain lopulta tehtyä siirtymät paljon enemmän istunnalla kuin ohjalla. Jes! Ei vielä ihan priimaa eikä suoraan käyntiin mutta opekin sanoi jo jotain kannustavaa.

Loppuraveissa tamma oli aktiivinen ja tasaisen pyöreä. Tosi kiva ratsastaa. Oikein kiva tunti.

Ongelmia:
takaosakäännökset oikealle ei olleet helppoja
pukeutuminen ei ollut ihan kelin mukaista

Parannusta:
ei säikkynyt mitään
siirtymät laukasta käyntiin parani
laukat nousi yhtä väärää lukuunottamatta oikein
tajusin sisäpohkeen merkityksen takaosakäännöksissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora