maanantai 27. huhtikuuta 2015

Ns. kisakvaalausta

Maanantaina tiesin että koulutunnille luvassa olisi Roze ja sijaisope. Kuulemma tämän perusteella tulee kommenttia päästetäänkö meitä koulukisoihin. Vihjailtiin myös että pitäisi käydä ratsastamassa vähän useammin. Kolmesti viikossa siis. Harmi vaan että käyn jo nyt niin usein kun vain ehdin.

Roze ei edelleenkään tykännyt pään harjaamisesta. Muualta ei niin haitannut. Keli oli sateinen +7°C. Ratsukoita tunnilla oli 4. Alkukäynnit oli ainakin pitkät.

Ope kyseli mitä ollaan tehty mutta koska meillä ei ole ollut mitään teemaa niin lähdettiin ihan perusratsastuksella ja suoristamisella liikkeelle. Käytännössä asettaminen oli hankalaa jo alkuverkoissa ja lopulta ravattiin sangen pitkään. Opetusta kuulin tänään aika huonosti, joten välillä oma meno tuntui aika päämäärättömältä. Roze ei ollut avuilla enkä sitä osannut taikoa hyväksi. Ope kaipasi ulko-ohjaa paremmin tuntumalle ja kävi pyörittämässä meitä hetken suoraan ohjista. Kommenttia tuli että lyhennän ohjia liikaa eikä Roze pysty niin lyhyellä tuntumalla pyöristymään. Pidemmillä ohjilla ratsastaminen oli superhankalaa kun kädet oli jatkuvasti sylissä. En osannut ratsastaa tammaa kunnolla pidemmän kaulan tuntumalle. Vaikka oli hankalaa niin bonuksena tamma oli kuitenkin suht tasainen. Myös sopiva ravi oli yhä hukassa ja herkästi juoksutin liikaa. Harjotusravissa tamma rupesi juoksemaan itsekin ja sitten sain pidättää. Eniten hukassa oli se, että millaista menoa meiltä kaivataan. "Suorempi hevonen" olisi ollut hyvä pohjustus eikä pelkkä "pidä ulko-ohja paremmin kädessä".

Käynnissä tuli hyviä pilkahduksia. Lopulta tein omin luvin joitain siirtymiä. Niistä ei onneksi tullut sanomista.

Laukat mentiin keskiympyrällä kaikki kerrallaan. Ensin oikea kierros, joka oli meille ihan ok. Samoja perjantain hyviä hetkiä ei tullut. Yhä jäin joistain ohjeista hieman hämilleni. Kun pyydettiin kutittamaan raipalla niin minä kutitin. Enkä ajatellut että siitä olisi pitänyt saada kovin isoa reaktiota. Seuraava ohje oli naputella raipalla laukan tahdissa, sen ymmärsin paremmin.

Vasen kierros laukassa oli hankala. Tosin ihan alkumetreillä Roze tuntui lyhyeltä, kevyeltä ja hyvin alle polkevalta. Hetkeä myöhemmin tamma kaatui sisäpohjetta vasten sisään. Asetus vilahti ulos. Kun yritin asettaa sisään valahti reitti pieleen. Eikä tästä juuri parantunut. Lopulta pudotti raville ja hetken oli ongelmia päästä takaisin laukalle. Ei tullut kovin ihanaa. Olisi ensin pitänyt saada käynti ja ravi paremmin kuntoon.

Lopulta kisoista ei ollut mitään puhetta. Tämän tunnin perusteella he C olisi hyvä. Perjantaina meni paremmin.

Ongelmia:
pitkillä ohjilla ratsastaminen tuntui vaikealta
en meinannut kuulla ohjeita
tänään ei tullut kovin hyviä pilkahduksiakaan
vasemmassa laukassa kaatui sisään

Parannusta:
liikkui reippaasti eteen
vasemman laukan alkumetrit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora