sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Lisää puomitreeniä Cunamilla

Sunnuntaina menin iltapäivällä vielä tavalliselle tunnille. Ratsukoita oli taas 9, huoh! Mutta kiva yllätys oli että sain jatkaa Cunamin kanssa. Vähän jännitin että miten se suhtautuu muihin hevosiin kun on kuulemma ottanut laumasta vähän kipinää. Kuvittelin koko varustamisen ajan että meillä on koulua. Tarkempi tutkimus paljasti kavalettitunniksi, mikäs siinä.

Maneesin mittari näytti jo +17°C, lähdin siis riskillä kokeilemaan t-paidalla ratsastusta. Hyvä valinta. Pihalla oli n. +10°C mutta reilusti talvitakkikeli ainakin mulle.

Cunami oli tänäänkin helppo ratsastaa. Liikkui aika itsestään oikeinpäin ja tahdikkaasti. Varsinkin laukassa huomasin taas että takaosa on ihan mutkalla mutta ope ei siitä sanonut. Yritin suoristaa. Sanomista taisi tulla huolellisemmista asetuksista. Välillä turpa osoittikin minne sattuu.

Kavaletteja oli maneesin keskellä 3. Tultiin niitä yksi kerrallaan, tunnin aikana muistaakseni 3 kierrosta eli ehkä 8 hyppyä. Alkuun laukkavoltti ja kavaleteille kaivattiin vaihtoja. Meidän meno oli taas aika epätasaista. Välillä kiihtyi, välillä hyytyi. Mutta osuttiin kavaleteille. Kerran keilattiin puomi matkaan. Kertaalleen laukka taisi jäädä vaihtumatta ja ainakin kerran ruuna vaihtoi askelta ennen. Yritin keskittyä tahtiin ja suoruuteen muttei mennyt ihan yhtä hyvin kuin eilen. Keskimmäiselle kavaletille tultiin vinohyppyjä.

Kiva yllätys oli rauhallinen ratsu. Ei Cunamia haitannut vaikka muut laukkasivat ympärillä. Yhden pienen säikyn se tunnin aikana otti muttei pukitellut tai tuijotellut. Tykkään siitä edelleen. Ehkä koulutunti olisi ollut hyödyllisempi sillä nyt lähinnä käveltiin ja odoteltiin omaa vuoroa. Siinä oli kyllä hyvää aikaa hakea asetuksia läpi.

Ongelmia:
tuntui vinolta, varsinkin laukassa
asetin turhan huolettomasti (huolimattomasti)

Parannusta:
tosi tolkku ja kiva ratsu

Videopätkiä katsomosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora