torstai 9. huhtikuuta 2015

Onnistuneita vaihtoja puomeilla ja parantamassa luottamusta Lidaan

Torstaina haaveilin saavani Lidan sekä tunnista pihalla. Kummatkin toteutuivat. Tosin luvassa oli puomitunti mutta se ei haitannut. Lida oli aiemmin ollut jo hommissa ja open mukaan käyttäytynyt tolkusti.

Alkutunnista oli valoisaa! Kenttäkin oli oikein kivassa kunnossa. Vähän märkä takareunasta. Lämmintä oli +9°C, joten pelkällä fleecellä tarkeni hyvin. Ratsukoita tunnilla oli 4. Puomeja kasattiin keskelle 8 "tikku-ukkomaiseen" muodostelmaan.

Lida oli alkuun kivan rauhallinen. Ravissa jäykähkö. Vaan meinasi olla kauhuissaan kun tiellä (usean kymmenen metrin päässä) ajoi koliseva peräkärry ohi. Eikä semmosesta voi komentaa kun vaikutti oikeasti pelkäävän. Ei pukitellut, vähän yritti säntäillä ja kiihdytellä. Kyydissä oli helppo pysyä mutta ratsastettavat tiet meni ihan mutkiksi kunnes peloke poistui paikalta. Myöhemminkin vähän kavahteli rasahduksia sekä kaverin sinkoilua mutta itselläni oli luottavainen olo. Pukkeja ei tullut missään vaiheessa.

Laukka oli tänään ehkä meidän helpoin askellaji. Eteni mutta kuunteli ja kääntyi. Alkuverkassa tehtiin voltteja kaikissa askellajeissa ja laukassa mentiin puomienkin yli. Alkutunnin vaihtoyritykset jäi yrityksiksi ja välillä vaihtui tuurilla. Toinen suunta oli huomattavasti helpompi.

Päivän puomitehtävät oli aikamoista kääntelyä. Yllättävän nopeasti erikoiset reitit silti oppi. Alkuun muistisääntö oli että joka puomilla vaihtuu suunta. Saatiin käsittämättömän loistava neljän puomin kierros. Tein tiet vähän S-mutkilla ja saatiin kaikki vaihdot sekä rytmi pysyi tasaisena. Vau! Täydellinen onnistuminen vaihtotehtävällä! Tällaista tapahtuu ehkä 3 vuoden välein.

Seuraavalla kierroksella loppuun tuli 4 puomia lisää. Meidän hyvä ote katosi johonkin ja ehkä puolet vaihdoista jäi tulematta. Hyökin itse liikaa ja tamma ehkä väsähti ja taisi painua vähän pidemmäksi ja etupainoisemmaksi. Refleksillä korjasin ravin kautta vaikka ope ohjeistikin tekemään vaihdot laukassa pysyen.

Viimeisellä kierroksella reitti muuttui eikä joka puomilla enää tehty vaihtoa. Ohjeet oli että jos ei vaihdu niin korjatkaa edes jossain vaiheessa. Taas oli ongelmia eikä saatu kaikkia vaihtoja vaikka yritin ratsastaa huolelliset tiet. Ei taida olla vaihtoapunikaan ihan automaattisia vaan joukossa saattaa olla kaikenlaista ylimääräistä väärästä ajoituksesta lähtien.

Omaa vuoroa odotellessa tehtiin vähän käyntiväistöjä. Lopulta lähes unohdin Lidan muita seuratessa ja samalla pääsin luultavasti turhasta värkkäämisestä eroon ja tamma rupesi tasoittumaan ihan itsekseen. Loppuraveissa oli jo sangen kiva. Ei ihan tasainen mutta pääosin rento, letkeä ja etenevä. Tosi kiva tunti.

Kentällä tammaa meinasi ruveta ahdistamaan kun kaverit meni edeltä. Viimeiseksi jääminen oli selvästi henkisesti rankkaa.

Lopputunnista pimeni ja keli viileni pari astetta. Kevät!

Ongelmia:
säikkyvä ratsu
lopuksi kadonneet vaihdot

Parannusta:
yksi sangen täydellinen kierros vaihdoilla
ei pukkeja
luottamus tammaan paranee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora