maanantai 13. huhtikuuta 2015

Hankalia siirtymiä

Maanantaina en saanut tunnille Pikua uhkailuista huolimatta. En kyllä saanut Harmoniaakaan. Kimo kuitenkin ja yhtä vaikea mulle kuin Piku eli Pena. Ida oli sen jo harjaillut, joten mulle jäi varustus. Meitä oli kivasti vain 3. Kelinä orastavan aurinkoinen +9°C ja kenttä oli jo kuiva. Ei kuitenkaan vielä pölisevä.

Minä ja Pena.

Olin ekana paikalla ja ehdittiin kävellä hyvät tovit pitkin ohjin. Olisi pitänyt aloittaa itsenäinen käyntiverkka, sillä heti kun otettiin ohjat käteen niin lähdettiin raville. Tuntui että poniin ei ollut mitään hallintaa. Se teki omiaan ja kääntyikin vähän huonosti. Vauhti oli pikemminkin matavaa. Tähän sitten vielä laukkojakin. Lähinnä turhauduin kun humputtelin menemään eikä ratsuun ollut otetta. Olisin halunnut ihan rauhassa aloittaa käynnistä. Tehtiin siirtymiä jo ennen välikäyntejä jonkin verran. Laukassa kaaduttiin kulmissa sisään ja lävistäjien jälkeiset käyntisiirtymät oli ravivyörymistä kauas lyhyelle sivulle asti.

Välikäyntien jälkeen huokailin että voitaisiinko mennä lopputunti pelkkää käyntiä. Ope oli suunnitellut laukka-käynti -siirtymiä. Saatiin onneksi hyvä kompromissi ja laukkojen välissä mentiin käyntiä. Jes! Muutaman käyntiympyrän jälkeen meidän menossa rupesi vihdoin olemaan orastavasti jotain järkeä. Sitten omin lupineni tein ravista seis siirtymiä. Laukassa poni venähti pitkäksi ja siirtymät alaspäin oli edelleen etupainoisia valumisia. Poni lyheni pikkuhiljaa ja siirtymätkin muuttuivat etäisesti tunnistettaviksi. Tätä ei kyllä rauhallisesti hengittelemällä saatu aikaan vaan vähän turhauduin ja tiukkistelin ponille että nyt!

Istunnasta tuli kivan paljon sanomista tänäänkin. Reidet ja hartiat rennoiksi, kädet vierekkäin. Loppuraveissa ruuna ei edelleenkään edennyt kovin lujaa mutta tasoittui edestä paljon paremmaksi kun oli vähän napakampi tuntuma. Ehkä puolisen kiloa per ohja verrattuna normaaliin kevyeen pienen jogurttipurkin painoon. Käynnissä hulahti aika tyhjäksi ja painui matalaksi kuolaimen taakse. Yritin nostaa pohkeella mutta jäi aika mitäänsanomattomaksi. Tuntuma oli aika nollissa, ohjat lähes pyykkinaruina.

Tunnin jälkeen oli kiltti harjata läpi. Ennen tuntia ei pysynyt päänsä kanssa omalla alueellaan.

Ongelmia:
alkutunnin oli olo ettei ratsu ole kuulolla
kuskilla ei mennyt omasta mielestään tarpeeksi hyvin

Parannusta:
lyheni laukassa
siirtymät parani
tasoittui edestä paremmaksi

Meidän menoa videolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora