keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kouluratsastusta Fossilla

Keskiviikkona kyselin rästiä Uotilaan. En mahtunut seiskaksi hyppäämään mutta lopulta alle kolmen tunnin varoajalla löytyi paikka kahdeksan koulutunnille. Mikäs siinä ja pakkohan ne rästit on joskus käydä.

Tallilla katselin hieman kateellisena kun edellinen porukka hyppäsi pihalla. Yllätyksekseni päivän ratsukseni tuli Fossi. Ruuna oli jo valmiiksi hommissa. Ope antoi vapaat kädet varustuksen suhteen, joten vaihdoin estepenkin koulusatulaan, martingaalit otettiin pois, pidin estesuitset viisipalakuolaimineen ja pitkää kouluraippaa en ottanut mukaan. Hyvin valittu.

Ratsastusvaatteiksi tuli toppaliivi fleecen päälle, lämmintä oli n. +5°C. Hyvä ratkaisu tämäkin. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja oltiin pihalla. Välillä meinasi ripotella vettä mutta ei kastuttu.

Alkuverkassa huolehdin että mennään riittävän rauhallisesti. Tunnilla eniten kehuja tuli hyvästä tahdista. Nopeasti Fossi rauhoittuikin ravaamaan kiirehtimättä. Menin siirtymiä jo ennen kuin niitä kehotettiin tekemään. Parhaimmillaan pääsin ravista käyntiin lähinnä hengittämällä. Pysähdyksien kanssa oli vielä vähän päänviskomisongelmia mutta niitä ei juuri viilattu. Laukoissa Fossi oli yhä kivan rauhallinen. Vähän liitävämpää laukkaa kaipasi ope. Yritin nostaa Fossin vatsaa ja jalkoja pohkeilla ylöspäin.

Pituushalkaisijalla tultiin sekä suoraan että käännettiin etuosaa. Väistöliike taisi olla pohkeenväistö mutta takaosan tuli pysyä linjalla. Käynnissä valuttiin koko ratsukko aluksi vasempaan. Ravissa saatiin jopa yllättävän kauniita hetkiä ja siistejä suoristuksia hyvässä tahdissa. Hankalinta ravissa oli kääntyä oikealle. Kaula suoraan ja ulkopohje käski ope. Hyvin käsketty, sillä se auttoi.

Lopuksi tehtiin laukka-ravi -siirtymiä. Laukat meni ok kuten arvelinkin, nostoissakaan ei ruvennut pahasti sinkoilemaan. Vaikeinta oli odotetusti lyhyet ravipätkät. Fossi meni lujaa ja jännittyi. Yritäpä siinä istua satulassa. Lopuksi lyhensin ravipätkät muutamaan askeleeseen. Ei se ravia juuri kaunistanut mutta ei valuttu ehkä ihan niin etupainoisiksi ja ruuna pysyi paremmin kuulolla kun asiat seurasivat nopeasti toisiaan.

Lopputunnista tuli hämärää muttei vielä pimeää. Valot laitettiin silti päälle.

Viimeksi rästiesteiden jälkeen taisin todeta ettei siinä ollut hirveästi järkeä. Tässä oli. Kivan pieni porukka ja hauska mennä välillä kouluakin täällä.

Ongelmia:
kääntyminen oikealle, varsinkin ravissa
väistöissä etuosan siirto vasempaan tuntui hankalalta
suoralla ei oltu aina ihan suoria

Parannusta:
aika rauhallista menoa koko tunti
yllättävän hyviä väistöjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora