keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Revanssi Penalla

Keskiviikon tallille lähtö meinasi mennä aika säätämiseksi ja lopulta tämäkin tunti varmistui vasta alle tuntia ennen sen alkamista. Sain valita Penan ja Pönän väliltä ja halusin ottaa Penan kanssa uusinnan kehnosti menneen maanantain jälkeen.

Tänään hoidin ponin itse ja laitoin sen kiinni. Sain keskittyä harjaamiseen ruunan antaessa pahaa silmää. Ratsukoita tunnille tuli 5 (vai 6?). Lämmintä oli +6,5°C ja takki piti riisua heti alkukäynneissä. Kenttä oli yhä kuiva muttei pölissyt.

Nyt alotettiin puuhat kivasti käynnissä ja sain ruunaan otteen ihan erilailla heti alusta asti. Tukeutui ohjaan ja liikkui pyöreänä. Hitusen parempi oma eteenpäinpyrkimys olisi ollut kiva. Mutta yllätti että jo käynnissä päästiin pujottelutehtävästä ilman jännittymisiä, asetukset ainakin tehtävän ajan kauniisti vaihtuen. Muualla oli vähän ongelmia oikean pohkeen läpimenon ja oikealle asettumisen kanssa. Vasemmassa kierroksessa tämä näkyi varsinkin volteille kääntyessä.

Tunnilla tehtiin siirtymiä ja pujoteltiin viittä tötsää myös ravissa. Ihan ok. Siirtymät alaspäin ei tänäänkään olleet meidän vahvuuksia ja yhä poni tuntui laukassa venyvän pitkäksi vaikka ohjaspituus pysyi samana. Muutamia vääriä laukkoja nousi eikä laukassa menty missään vaiheessa iloisesti edeten vaan oma vauhti oli aika rauhallista.

Laukkaosuus saattoi maanantaina mennä jopa paremmin. Nyt poni rupesi vähän uuvahtamaan. Loppuraveissa nyökkäsi turvan kohti ryntäitä, rupesi pakoilemaan tuntumaa ja vauhti hyytyi. Kokonaisuudessaan kuitenkin paljon parempi tunti. Nyt ei tullut turhaumia.

Ongelmia:
oikea pohje ei mennyt läpi
asetus oikealle
oma eteenpäinpyrkimys

Parannusta:
tänään tässä oli jotain järkeä
meni paremmin kuin maanantaina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora