sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Istuntatammailua Laaksolassa

Sunnuntaina päädyin vihdoin ratsastamaan Laaksolan ratsutilalle, jossa käy pari meidän leiriporukasta. Ratsukseni osui onneksi ihanainen tamma Molly, vaikka menomatkalla arvelut olivat ruunapainotteisia. Tamma haettiin tarhasta sisään ja mukaan tarttui oikea ratsu eikä hyvin saman näköinen emänsä. Tummanruunikko, ei merkkejä. Karsinakäytös priimaa. Ratsukoita tunnilla 7, maneesi isompi kuin Uotilassa.

Molly ei ollut liitokavio omasta takaa mutta kulki kyllä kun pyysi. Normimuoto sillä oli aika pitkä ja ohjat tuntuivatkin melko pitkiltä koko tunnin. Heti käynnissä aloitettiin pyörittelemällä pitkille sivuille voltteja. Sitten sama ravissa. Hetki meni ottaessa tammaan tuntumaa. Vähän lisää pohkeita ja paremmat asetukset niin olisi tullut ehkä parempi. Kulki hetkittäin rentona ja pyöreänä mutta herkästi myös jäkitti pää ylhäällä. Ehkä vähän turhan kiltti.

Oikeastaan koko lopputunti tultiin ns. tehtävärataa. Kolmikaarinen ravissa, jonka keskimmäisissä suoristuskohdissa otettiin muutama askel käyntiä. Keskimmäisen kaaren "urapisteestä" nostettiin laukka ja tehtiin laukassa keskiympyrä, samassa kohdassa takaisin raviin. Myöhemmin laukattiin myös toisessa päädyssä ympyrä. Vapaalle pitkälle sivulle otettiin ravia ensin kiinni ja lyhennettiin, sen jälkeen ratsastettiin eteen.

Laukat nousi ihan hyvin mutta laukassa tamma tuntui pitkältä. Varmasti myös oli sitä. Työstöaika laukassa jäi vähän turhan lyhyeksi. Lopputunnista pyörittelin päätyyn useamman ympyrän peräkkäin muttei meno siitä juuri parantunut. Ravia kootessa pudotti muutaman kerran käyntiin. Keskiravit oli tuskin edes askeleenpidennyksiä. Eteenkin olisi voinut lähteä reippaammin. Lopputunnista rupesi rikkomaan laukalle. Näihin ravitehtäviin en ollut omalta osaltani ihan tyytyväinen. Muuten tunti oli mukava.

En tainnut kovin paljon saada kommentteja. Raviin ope kaipasi isompia eroja. Loppuraveissa vauhtia meinasi olla sitten jo vähän liikaakin. Tai pikemminkin kipitystä kuin vauhtia.

Kiva tunti ja kiva tamma. Mollyn kanssa meno rupeaisi luultavasti aika äkkiä paranemaan huomattavasti kun oppisi sen nappulat. 35 euroa tuntui ihan kohtuulliselta.

Ongelmia:
laukkatyö
muutokset ravin sisällä
jännittyi helposti

Parannusta:
lyhenihän se ratsu
tosi kivat askellajit istua

Venla kuvasi meistä pari pätkää alusta ja lopusta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora