keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Rentoa, täsmällistä ja kuuliaista menoa sijaisen silmien alla

Keskiviikkonakin piti tuppautua tallille. Vastaus oli että klo 18 on tilaa. Kommentoin että ehdin jos joku harjaa hevostani valmiiksi. Liekö viesti kadonnut matkan varrelle, sillä 13 minuuttia ennen tunnin alkua kun ehdin vihdoin paikalle, oli Hoo yksin karsinassaan eikä harjojakaan näkynyt missään. Tohinavaihde päälle enkä sitten väkertänyt tammaa edes kiinni. Pääosin käyttäytyi asiallisesti. Yhdet kiukut otti ja keuhkosin sille samalla mitalla takaisin. Satulasta ei sanonut juuri mitään. Ajatukset tammalla oli selvästi jo hommissa kun meinasi hivuttautua jatkuvasti käytävän puolelle.

Tunnille ehdittiin ihan ajallamme. Ratsukoita oli 3 ja keli sittenkin pakkasella vaikka piti olla plussaa. Pysyin kuitenkin lämpimänä vaikka jätin villasukat laittamatta.

Alkukäynnit käveltiin pitkän kaavan mukaan. Sen jälkeen ei aloitettukaan verkkoja kevyessä ravissa vaan ruvettiin tekemään avoja käynnissä. Ensin vasen kierros ja Harmonia kulki epäilyttävän suoraan. Ulko-ohjalla piti välillä pidättää mutta avo irtosi helposti, tamma oli rento ja pyöreä. Sitten saatiin lupa tulla ravissa eikä siinäkään hullummin mennyt. Välillä volttailtiin että saatiin välimatkat pidettyä.

Oikeassa kierroksessa aloitettiin myös käynnissä. Nyt löytyi meidän normaalia kiemurtelua mukaan kun Hoo rupesi ehdottelemaan omiaan. Saatiin silti tulla ravissakin. Siinäkin oli vähän linjan hakemista, ei ihan niin priimaa. Ihmettelinkin jo että miten alkuun oltiin päästy niin suoraan. Silti tamma oli edelleen rento ja pääosin pyöreä raviavoissakin.

Tämän jälkeen tehtiin siirtymiä. Ope huuteli askellajeja. Muuten tasaisesti ja muoto säilyen mutta peruutukset oli vähän tahmeat. Ihanasti tamma oli kuulolla! Laukat nousi lähes oikein (1 väärä) ja kivasti ylöspäin. Nosto kulmassa aiheutti sen, että mentiin kulmatötsästä yli ja se kumoutui. Tänään laukattiinkin pyöreinä!

Kun lopulta askellajiksi tuli kevyt ravi niin Harmonia vähän hidasti. Kun patistelin lisää hönkää niin saatiin oikein kivaa rentoa, energistä ja edestä kevyttä ravia. Jatkoa ajatellen ope vinkkasi että kannattaa kokeilla keventää ilman jalustimia kun kerroin että keventäessä tamma hidastaa. Ilman jalustimia ei kuulemma voi keventää kovin väärin.

Eteen ja alas venyttäessä tamman huomio herpaantui ja venytys karkaili.

Lopuksi pidettiin vielä lyhyet talutustreenit ja ravi irtosi yhä helposti. Tunnin jälkeen harjasin yhä irti. Tamma oli edelleen vähän epäluuloinen.

Tunti oli tosi kiva! Sijaisella oli taito saada sekä minut että ratsu rennoiksi. Yksi pyöreimmistä tunneistani Harmonian kanssa. Ja ilman mitään taisteluita! Tältä sen pitäisi tuntua!

Ongelmia:
1 väärä laukka
ravi hyytyi keventäessä
oikeassa kierroksessa avoihin tuli kiemuraa
peruutukset vähän juurtuen

Parannusta:
tosi rentoa menoa
kivan pyöreä koko tunnin
eteni
ei tarvinnut tapella mistään
hyvät siirtymät
kevyt edestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora