torstai 19. helmikuuta 2015

Estevalkka puomi-kavalettituntina

Torstain estevalkassa oli luvassa puomitunti. Tämän olisi voinut oikeastaan arvata tulevista estekisoista. Olin yllättynyt että ratsukseni tuli Fossi. Kuvittelin että olisin saanut jatkaa Lidan kanssa. Taas luvassa oli pikainen kuntoonlaitto eikä Fossi arvostanut yhtään. Antoi kuitenkin satuloida kun rauhoitin oman tekemiseni. Otin tänään tunnille raipan mukaan Fossin valkkukuskin vinkistä. Eikä edes myöhästytty mistään vaan odotettiin hetki pihalla ennen kuin päästiin maneesiin. Puomit oli kasattu valmiiksi. Opena oli sama sijainen kuin alkuvuonna. Ratsukoita tunnilla 4.

Fossi oli alusta asti suht rauhallinen. Ravissa neuvoteltiin enemmän kiihtyvyyden epäsopivuudesta. Mukana ollut esteraippa ei vaikuttanut menoon yhtään. Auttoi kyllä kun piti väistää takaosaa. Alkutunnista taidettiin väistää ympyrällä perää sisään ja ulos ravissa. Sitten tultiin ravipuomeja ensin pitkän sivun suuntaisesti, sitten lävistäjällä. Ope venytti puomivälejä pidemmäksi pikkuhiljaa. Alkuun Fossi selviytyi hienosti mutta lopulta rupesi ottamaan mielestäni ylimääräisiä askeleita väliin. Puomeja nostettiin vähän irti maasta. Kivasti ruuna kuitenkin pysyi ravissa eikä yrittänyt laukalle. Eikä ravissakaan kaahottanut.

Sitten tultiin ympyrää laukassa. Tätä ennen ei oltu otettu yhtään laukkaa alle. Kaksi puomia, kavaletti ja kaksi puomia. Oikea kierros oli meille vaikeampi ja kärsittiin kääntämisongelmista. Yritin sitten vähän huijata ja löytää tien, jolla pääsisin kaikista yli ilman suurempaa kääntämistä. Eihän se niin toimi. Vikasta hutaistiin välillä ulkokautta ohi ja ympyrään tuli kuhmu. Positiivista oli että Fossi laukkasi itsestään aika hyvää ja rauhallista laukkaa. Piti vain keskittyä siihen ettei venytty pitkäksi.

Vasen kierros oli huomattavasti helpompi ja ratsu kääntyi kauniisti. Tehtävän onnistuneeseen suorittamiseen vaikutti tosi oleellisesti se, osuttiinko ekalle puomille vai ei. Siinä oli ongelmia. Ope sanoi että tämä on hevosellekin hyvä treeni keskittyä jalkojensa paikkoihin. Sitä Fossi ei juuri tehnyt. Jos ei sovittu tehtävälle sisään niin sitten yleensä keilattiin jotain mukaan. Olisi kiva kun itse osaisi säädellä menon sellaiseksi että joka kerta osuu hyvin ensimmäiselle. Vielä on harjoittelemista.

Lopuksi tultiin vielä ympyrä kahdesti hyvin ja perään ristikoista tehty sarja, väli 7 m, korkeus 60 cm. Ensimmäinen kierros ympyrällä oli sangen täydellinen. Harmi että sen jälkeen meni pipariksi eikä enää osuttu hyvin sisään. Sohlattiin aikamme kunnes päästiin sarjalle. Vähän varmistelin mutta Fossi vaihtoi pyydetysti laukan vasemmasta oikeaan, jes! Lopuksi sakkona vielä pelkkä sarja. Sama juttu ja laukka vaihtui. Jee!

Tämän päivän positiivisuudet oli siinä että Fossi oli rauhallinen, tunsin väärät laukat selkään ja hypyissä tuli vaihdot. Varsinkin tuo väärän laukan tunteminen on iso juttu.

Ongelmia:
ohjaus oikeassa kierroksessa ympyrällä
ponnistuspaikkojen osuminen ympyrällä

Parannusta:
ei kiirehtinyt
oli säädeltävää
tunsin väärät laukat selkään
laukat vaihtui hypyissä kun piti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora