sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Rauhallisempi rata Fossilla

Sunnuntain kisojen jälkimmäinen ratani oli Fossilla, korkeus yhä 80 - 90 cm. Ruuna oli hypännyt alle ensin 70 cm ja sitten tämän 80 - 90 cm kisakuskillaan. Katselin suorituksen Lidan selästä.

Verkassa keskityin pitämään Fossin rauhallisena ja kivan hidasta ravia päästiin hyvin kevyellä tuntumalla. Verkkahypyt oli samat kuin aiemmin eli ristikko kahdesti, pysty kerran pienempänä ja kerran isompana. Taidettiin saada ylimääräinen hyppy kun hypättiin enempi läpi kuin yli. Okserin olisi saanut tulla kahdesti mutta koska meni hyvin niin tultiin vain kerran.

Oltiin tämän korkeuden vikana vuorossa. Koska ratsukoita oli enää 3 niin saatiin kaikki jäädä maneesiin. Pihalla olisi ollut kurja odotella yksin räntäsateessa. Ensin hyppäsi poni, sitten Lida. Itseäni meinasi vähän jännittää odotellessa. Seistiin kulmassa pois alta.

Oman vuoron koittaessa sai taas hypätä kasiesteen alle. Me käynnistyttiin vähän hitaasti, joten ehdittiin saada jo lähtölupa sitä ennen. Vähän tuli sanomista mutta hypättiin se silti. Kolahti mutta pysyi ylhäällä. Sitten sunnanvaihto ja alkuvoltti. Fossi meinasi kiihtyä.

Ykkönen päästiin puhtaasti vaikka Fossi yritti taas kiihdytellä ja tuijotteli yläkautta lähestymisessä. Myötälaukka! Kakkoselle sama juttu ja puomit mukaan. Ei kiihtynyt pahasti mutta silti kolmonenkin tippui. Vähän kiemuraa väliin mutta loppuradan Fossi nosteli jalkansa esteistä yli. Hepo olisi halunnut yhä mennä lujempaa mutten päästänyt. Siksi lähestymiset eivät olleet kovin nättejä vaan turpa oli kohti taivasta. Ponnistuspaikat oli kuitenkin suht ok ja meno hallittua. Vitosen jälkeen väärä laukka korjattiin (hitaasti) ravin kautta ja kaari mentiin vastalaukassa. Muuten vääriä laukkoja oli tavallista vähemmän.

Ei nyt mitään kaikista ihaninta mutta tyylikkäämpää kuin Lidan kanssa. Korkeus ei tuntunut pahalta. Treeneissä ruuna on mennyt nätimmin eikä ollut näin turpa taivaissa. Omistaja kommentoi radan jälkeen että sehän näytti kivalta ja luotto Fossiin palautuu tämmösten jälkeen. Ope ei sanonut meidän radasta mitään. Omat kommentit videon perusteella että olisi voinut sujua vähän paremmin. Ens kerralla hieman vähemmän himmailua.

Taluteltiin hetki pihalla ja sitten hepo pois.


Lotalle kiitos videoinnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora