keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Myötä- ja vastalaukkoja vuonoponilla

Keskiviikolle ei ollut Harmoniaa tarjolla kun tamma oli muissa puuhissa. Sain valita Sokerin ja Wanesan väliltä ja päädyin vuonoponiin. Sillä en olekaan vähään aikaan mennyt. Suunnittelin laittavani satulan mutta kun edellinen kuski mainitsi menneensä vikellysvyöllä niin muutin mieleni.

Poni oli ihanan kiltti laittaa kuntoon. Vilttien läpi jo valmiiksi tasainen selkäkin saattoi olla jopa mukavampi kuin satula. Ratsukoita tunnilla oli 4. Kentän pohja oli yllättävän hyvä vaikka päivisin on ollut roimasti plussalla ja öisin pakkasella. Nyt oli ehkä niukasti plussalla. Ei tullut tilsoja.

En muistanutkaan kuinka reipas tapaus tämä oli. Raipasta reagoi hyvin eteen. Alkuverkkojen jälkeen käytännössä koko tunti tehtiin laukannostoja käynnistä. Pitkän sivun alusta ensin nostettiin myötälaukkoja kumpaankin suuntaan, sitten vastalaukkoja. Kummatkin myötälaukat oli hankalahkoja, ehkä 40 % vääriä. Tammalle olisi pitänyt laittaa taas joku kampaus, sillä en ollut kovin nopea tuntemaan kumpi laukka tuli. Pitkät sivut oli lopulta aika lyhyitä. Takaisin käyntiin jarrutukset eivät olleet sulavia ja törmäsin vikellysvyöhön. Arvasin ihan oikein että saan siitä mojovat mustelmat sisäreisiini.

Vastalaukat aloitettiin nostamalla vasenta. Mitä kummaa? Joka kerta nousi haluttu. Tosin kahdesti ei päästy ollenkaan laukalle asti. Jotenkin osasin heilauttaa painoni oikeaan suuntaan siinä vaiheessa kun ratsu arpoi jalkojensa järjestystä. Harjakin oli kivasti pois edestä niin näin mitä tuli.

Oikea laukka vastalaukkana oli taas hieman hankalampi. Ehkä 80 % nostoista toi halutun tuloksen. Enkä osannut kehua oikea-aikaisesti jos ope ei varmistanut kumpi tuli. Muutaman sentään tunsin selkään. Kun vastalaukat sujuivat niin sain vaikeuttaa tehtävää ja mennä muutaman kulman yli loivasti vastalaukassa.

Lopuksi laukattiin ympyrällä. Ei kovin pyöreää. Käynti ja ravi paranivat kuitenkin kivoiksi ja tamma sai takaset alle. Riemuitsin siitä ettei tehty raviväistöjä.

Ongelmia:
myötälaukat
pyöreys laukassa

Parannusta:
käynti ja ravi tulivat aika hyviksi
vasen laukka vastalaukkana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora