maanantai 9. helmikuuta 2015

Matamista ja urheilua

Maanantaina sain jatkaa oletettavasti Harmonialla. Kymppikorttini oli Harmoniakortti, kaikki kerrat valkealla tammalla. Hoitaessa hepo oli tänään hieman tavallista kiltimpi. Pidin kurissa ja nuhteessa ja melko pian ratsu alistui käsittelyyni kiltisti. Lahjoin pienillä heinätupoilla kun seisoi nätisti. Karvaa rupeaa irtoamaan kevättä kohti, joten pyörittelin ensin kumisualla läpi. Perjantaina meni niin kivasti, joten jätin tänäänkin satulan pois.

Keli oli aavistuksen pakkasella, ratsukoita tunnilla 4. Harmonia pyöristyi aika nopeasti, harmi vaan että tänään oli taas liike hukassa. Ei tosiaan mitään pöllövirtoja vaikka huilaili eilisen. Kaikki 3 askellajia oli tänään tahmailua. Kiemurtelukin oli palannut. Yritin alusta asti pyytää topakasti eteen ja kehua sekä antaa rauhan kun liikkuu. Harmi vaan että jokainen kulma ja voltti söi liikkeen. Vasempaan oli hankalaa kääntyäkin. Käytännössä siis tuskastuin mateluun melko pian ja komensin ihan kunnolla. Suorilla edettiin ravissa, laukkakin oli löysää. Joka kulman jälkeen olisi pitänyt tehdä sama uudestaan.

Mentiin loivaa kiemuraa vastavolteilla, raviväistöjä siksakkina, pitkiä sivuja laukassa ja lopulta vastalaukkoja myötälaukkavolteilla. Tosi tuskaisaa hyytymistä. Ilman raippaa olisin ollut ihan pulassa. Tänään ne kannuksetkin olisivat olleet paikallaan. Pahimmillaan pohkeista ei tullut mitään reaktiota. Tamma oli kyllä vähän lyhyempi ja välillä röhki. Vasta kun rupesin tekemään itsekseni siirtymiä ravista seis ja takaisin niin sain vähän parempaa menoa. Raviväistöt olivat alkuun tosi hankalia. Loppuun tsempattiin pari hyvää. Tein liikaa ja ajattelin liian vähän.

Päivän positiivinen että kaikki laukat taisivat nousta oikein niin myötäisenä kuin vastaisenakin. Lopuksi oltiin vaan ongelmissa laukannostojen kanssa kun ratsu poikitti perää sisään eikä tukeutunut uuteen ulko-ohjaan. Vasen laukka ei taas ollut ihan niin suoraa kuin ope halusi ja saatiin sakkokierroksia. Kumpaankin kierrokseen unohdin ratsastaa volttien tiet kunnolla (ja isommalla tiellä tamma eteni paremmin). Sangen paljon piti myös patistella että laukka oli laukaksi kutsuttavaa volteilla. Parhaimmillaan yllettiin ihan hyviin suorituksiin, harmi vaan että niitä huonoja tuli niin paljon alle.

Tänään tamma tuijotteli puskia ja jännittyi lopputunnista kentän mörköpäädyssä. En meinannut saada laukkaa pysymään lyhyelle sivulle asti ja kulmassa jännittyi. Tein itsekseni muutaman peruutuksen. Alkuun juurtui paikoilleen mutta kun päästiin taakse niin tuli kivojakin askelia.

Lopputunnista tuntui suorilla hyvältä. Yhä hyytyi kulmiin. En sitten juuri volttaillut, ympyrätkin vähän hidastivat. Meinasi hetkittäin käydä edestä raskaaksi mutta parhaimmillaan oli kivan kevyt. Ope ei uskaltanut laskea meitä maastoon loppukäynneille. Hyvä vaan. Tamma keräsi tänäänkin tilsat, ehkä ne vaikutti vauhtiin. Tunti venähti lähes puoleentoista ja tuli kuuma. Selästä tuli kuumenneeseen kuskiin entistä mehevämmät hiertymät.

Tunnin jälkeen käyttäytyi ihan ok. Oli jotenkin apaattisen olonen eikä käynyt heti hotkimaan ruokiaan.

Ongelmia:
matelu
kiemurtelu
poikitus ennen laukannostoja
kyttäili puskia
hiertymät kuskille

Parannusta:
laukat nousi oikein
väistöt ok kun tsempattiin
pitkille sivuille ravi eteni
ratsussa ei ollut hokkireikiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora