lauantai 14. helmikuuta 2015

Lohikäärme lampaan vaatteissa

Lauantaina menin ratsastamaan Harmonialla itsenäisesti. Haaveilin tunneista mutta porukka yhdisteltiin niin ettei mulle ollut enää tilaa. Itsenäisesti menijöitä oli 3, joten en saanut omaa kenttää. Keli oli nollissa ja olin kerrankin valoisaan aikaan ratsailla!

Tamma oli vielä pihalla kun menin tallille. Mielissään oli lähdössä hommiin, sillä pörähteli taas jotain hörinän ja hirnunnan sekoitusta tervehdykseksi ja tuli portille vastaan. Mitä lie mielialalääkkeitä sille oli syötetty, sillä oli epätavallisen hyvällä tuulella. Ei tainnut luimia kertaakaan koko päivänä! Vaikka loimikin piti poistaa.

Ratsastaessa oli vähän löysä. Taas otin laukat mukaan jo alkuverkan lopuksi. Laukattiin isolla ympyrällä. Tamma oli ihan rennohko. Vasemmasta laukasta tuli aika kiva, loppua kohti vain parani. Oikealle asettuminen ei onnistunut kovin mieluisasti.

Päivän tehtävät mentiin siirtymisten parissa. Huomasin myös että kun istun harjoitusravissa niin hepo etenee paljon paremmin kuin keventäessä. Eipä ihme jos ilman satulaa tuntuu sitten menevän paremmin. Siirtymistä tuli ihan hyviä ja tamma oli tänään muutenkin suht hyvä ratsastaa. Hinkuttelin sitten ihan huolella. Ravia, käyntiä, pysähdyksiä, laukannostoja, laukasta seis. Olisi voinut pysähtyä napakamminkin mutta oltiin kuitenkin lumipohjalla. Vääriä laukkoja tuli ehkä 1 tai 2. Saatiin muutama oikein hieno pysähdyksestä raviin ja laukkaan siirtyminen.

Loppukäynnit käytiin Pönän kuskin kanssa kävelemässä maastossa. Taisi olla mulle täällä eka kerta tälle talvelle.

Ongelmia:
olisi voinut olla vielä vähän energisempi
asetus oikeaan

Parannusta:
kiltti hoitaa
kivoja siirtymiä
laukat nousi pääosin oikein

Lumiturpavideo tunnin jälkeen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora