torstai 19. helmikuuta 2015

Pyöreää mutta ponnetonta

Keskiviikkoiltana tuli houkutteluviesti torstaiksi tunnille Harmonialla. Tiesin että aikataulu menee tiukille mutten osannut sanoa ei. Tällä kertaa sijaiseksi tuli tallikaveri teinivuosiltani. Pieni maailma.

Torstainakin aikatauluni oli aika kaoottinen. Kiire mennen tullen. Hoidin taas karsinassa irti. Oli maltillisen äkäinen.

Ratsukoita tunnilla oli 3. Tihutti vettä. Mentiin ihan perusjuttuja. Alkuun suoraa uraa ja pääty-ympyröitä. Kenttä oli liukas ja tamma tosi nahkea liikkumaan. Aluksi käännettiin suoraa hevosta, myöhemmin otettiin asetukset ja taivutukset mukaan. Hoo oli kyllä rento ja pyöreä sekä asettui alusta asti myös oikealle! Taivutuksien kanssa piti olla vielä huolellisempi ja niitä sai pyytää enemmän.

Yritin hetken keventää ilman jalustimia mutta väsyin tosi äkkiä. Ehkä tekniikassa oli puutteita? Sitten istuin hetken harjotusravissa mutta sitäkään en meinannut jaksaa. Jatkoin keventämistä kunnes käskettiin istua alas. Harjoitusravissakin ratsussa oli vauhtia vain ajoittain.

Tehtiin pitkille sivuille vähän avomaista liikettä. Pelkkä ajatus eikä kolmelle uralle asti. Laukassa sama juttu. Laukat oli tosi löysiä. Oikeasta laukasta pudotteli raville eikä pyyntöni vaikuttaneet menoon yhtään. Vasemmassa laukassa sentään pysyttiin mutta esitettiin nelitahtista matelua eikä buustaukseni auttanut. Ulko-ohjan tukea oli hankala pitää kun pelkäsin ravirikkoja. Suoristuskin (avo) oli hankalaa. Ope taisi ajatella nahkeuden johtuvan vinoudesta. Minä pohdin että ehkä jännitin istunnalla tai tamma kauhisteli pohjaa. Sisäpohkeen käyttämättömyydestä tuli useamman kerran sanomista. Tunnustan että jalka on vajaakäytöllä. Mutta nyt vasta siitä sanottiin. Taivuta sisäpohkeen ympäri.

Tänään meno oli siis suht rentoa ja pyöreää mutta kammottavaa matelua. Ei hyvä. Mentiin myös sen verran yliajalle että kiireeni jatkui. Tunnin jälkeen karsinassa tamma meinasi kiukkupuuskassa tulla päälle. Yritin tyhmänä työntää sen sormet edellä kauemmas ja väänsin peukaloni. Au! Ei näin! Onneksi ei tainnut mennä mikään rikki, sillä hevostelu jatkui estevalkalla.

Ongelmia:
aika nahkeaa etenemistä koko tunnin

Parannusta:
oli rento ja asettui helposti
laukat nousi asiallisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora