keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Örinää ja yhä vaan raviväistöjä

Tänään sain jatkaa Harmonian kanssa. Laitoin satulan mutta se olikin haastava juttu kun mikään tarjolla olevista vöistä ei mennyt kiinni. Hoitaessa oli suht kiltti. Tamma oli alusta asti kovassa kurissa niin ei suuremmin edes yrittänyt riekkua. Pakkasta pari astetta ja tunnilla 3 ratsukkoa.

Alkuverkassa yritin pressata kunnolla. Seurauksena kädet rupesi liikkumaan kevennyksen mukana ja hartiat jännittyi. Käsiin tuli ohje, josta ruuhkavuosiratsastajakin kirjoitti: ota vähän tukea jostain edestä. Mutta eihän ne omat kädet tuntuneet ylettyvän satulaan saati tamman kaulaan asti. Hankalaa. Takapuolta ja reisiäkin piti saada rennommiksi. Tamma ei ollut kovin pitkä muttei kovin rentokaan. Volteilla pyöristyi hetkittäin ja yllättävän aikaisin rupesi röhisemään. Jotain asiaa sillä oli.

Alkuun mentiin normaaleja voltteja ja lävistäjiä käyntipätkillä. Suht pian myös laukattiin pitkät sivut. Oikeassa kierroksessa ei tullut kovin useaa väärää laukkaa, vasemmassa tuli noin puolet väärin. Yksi syy vääriin oli varmasti se, etten saanut ratsua tukeutumaan kunnolla ulko-ohjaan. Yritin välillä patistaa ja väistää mutta aika pitkään meni ennen kuin saatiin myötäinen kahdesti peräkkäin. Yksi pyöreä laukkapätkä tuli, muuten oli pahimmillaan mönkimistä. Välillä eteni paremmin. Hankalinta oli muistaa oikea askellaji. Lopulta siis käynnistä nosto pitkän sivun alussa, ennen kulmaa raviin, ennen seuraavaa kulmaa käyntiin, kulman yli käynnissä ja laukka. Meinasin tiputella ravipätkät jatkuvasti pois.

Välikäyntien jälkeen hyvä tuntuma hukkui ja alotettiin taas nollista. Ohjelmassa taas raviväistöjä enkä ollut kovin motivoitunut. Pääosin aika nahkeaa. Muutaman kerran lörähti ihan puihin. Hukkui sivuliike tai eteneminen tai mentiin perä edellä. Tai kaikki nuo. Parhaimmillaan saatiin muutama ihan kelpo suoritus. Olisi voinut edetä paremmin, ennakoida vähemmän ja pysyä vielä rennompana. Siksakilla pitkälle sivulle kummatkin suunnat. Kuski taisi jännittyä vähän extraa kuvaajastakin. Kertaalleen väistin omin lupineni uraa pitkin ja siinä sentään eteneminen säilyi.

Loppuun nostettiin onneksi vielä laukat. Vasen oli aika kiva vaikka vähän kompuroi. Oikeaan saatiin toinen ympyrä että kuvaaja ehti mukaan. Loppuverkassa oli pyöreä mutta vauhti oli taas vähän epätasaista. Kuulemma oli taas tilsat edessä. Kertaalleen ne jo naputeltiin poiskin. Muille ei tullut. Pyörittiin voltilla. Tie oli aika hapuileva mutta muuten oli suht tasaista. Pohkeista olisi voinut tulla paremmatkin reaktiot, sillä rupesi painumaan vähän turhan matalaksi. Ravissa pyörittiin ihan tovi, sitten vielä käynnissä. Vähän meinasi madella.

Tallissa taas tilsat pois. Harjatessa oli kiltisti. Tallinpitäjä sanoi että myöhemmin oli ikävöinyt perääni. Kun kävin vielä toivottamassa hyvät yöt niin ei juuri musta välittänyt. Taisi kaivata vain ruokaa.

Ongelmia:
kuski jäykisteli
väistöt ei kovin ihania tänään
vääriä laukkoja
alaspäin siirtymissä kuskin jalat karkasi välillä (liian eteen?)

Parannusta:
satula ei haitannut menoa
tamma keskittyi hommiinsa

Pätkiä menosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora