maanantai 16. helmikuuta 2015

Rentoa istuntaa ja letkeää menoa

Maanantain tunnit peruttiin open sairastuttua. Sai silti mennä itsenäisesti ratsastamaan ja tottakai menin kun olin tätä taas kaksi päivää odottanut. Kuvittelin että väkeä olisi ollut enemmänkin mutta sain suurimman osan ajasta olla Harmonian kanssa kaksin kentällä.

Tamma oli tänään tavallisella tuulella. Varustus piti hoitaa karsinassa koska käytävällä oli ruuhkaa. Vähän äkäili. Huomasin että kun harjaan tarpeeksi rivakasti niin sietää sitä paremmin. Satulan jätin taas pois. Olihan jo aikakin. Pakkasta oli ehkä -6°C.

©Ella

Ratsu oli tänään yllättävän tasainen. Alkuun toki vähän venkoili mutta kun sain oman istuntani rennoksi niin tammakin askelsi rennosti eikä tarvinnut komentaa eteen. Alkuverkassa ei mitään kovin ihmeellistä tehty. Ympyröitä, siirtymiä, ravia ja laukkaa. Laukat rullasi jo tässä vaiheessa aika pyöreinä.

Välikäyntien jälkeen päätin leikkiä kouluratsastusta. Sekin on viimeaikoina pyörinyt aika paljon mielessä. Mentiin K.N. Special läpi. Ei kovin tasaista ja kulmat mentiin laukassa tosi varovasti. Oma istunta ei pysynyt tarpeeksi rentona ja meno kärsi siitä heti. Laukasta käyntiin tuli n. viiden raviaskeleen kautta. Lumipohjalla ei tehdä Hoon kanssa ihan parhaita siirtymiä. Toki laukkakin voisi olla vielä tasapainoisempaa.

Seuraavien välikäyntien jälkeen päätin jatkaa siirtymien parissa. Vähän temponmuutoksia ja ravi-seis-ravia sekä käynnistä laukkaan ja takaisin. Tamma jatkoi samaa hyvää ratsastettavuutta kuin lauantaina. Olisi se toki voinut reagoida vielä vähän nopeammin ja tarjota energisempää menoa. Mutta nyt mentiin pikemminkin riemun kautta enkä juuri komentanut, pikemminkin houkuttelin. Eikä lopputulos ollut tavallista huonompi. Asetukset jäi vähän vajaiksi ja oikeaan tuntui kallistavan päätään. Tänään ei örissyt. Vasen laukka rullasi pyöreänä ja sain istuttua aika rauhassa. Alkutunnista asti keskityin omaan olemiseeni.

Seuraavan välikäynnin aikana jahkailin jo että lopetetaanko. Ohjasin tammaa kahdeksikolla pitkin ohjin. Kääntyi arvosanalla välttävä +. Tässä vaiheessa seuraksi tuli toinen ratsukko. Ravattiin sitten vielä vähän. Taas kaikista rennoin terä katosi ja kulmat meinattiin kaatua sisään. Ei ihmeitä, siirtymiä ja yhä keskityin siirtämään alaspäin vetämättä. Peruutukset oli alkuun tiukassa mutta kun lähti taakse niin liikkui pyöreänä ja tasaisesti kiirehtimättä. Lopulta piti vielä vähän höpötellä ja ravasin ohjat kaulalla. Kyydissä oli tosi helppo istua ja sain tamman käyntiin koskematta ohjiin, jes! Useamman kerran vielä eli ei ollut tuuripeliä. Ohjaus olisi voinut olla täsmällisempääkin.

Loppukäynnit mentiin aika pitkän kaavan mukaan. Jatkoin höpöttelyä ja nostin vauhdissa toisen jalan kaulan yli naistensatulaan. Hoo reagoi kuten Easy ja pysähtyi naulittuna. Kun laitoin raipan korvaamaan toista pohjetta niin päästiin asiallisesti kenttää käynnissä ympäri kuski kenossa.

Lopulta hyppäsin kyydistä alas mutta sitten taluttelin vielä hetken. Pysähdyksistä 5,5, takaosan väistöstä 6, etuosan väistöstä 3 (ei oikein tajunnut vaan peruutti), seuraamisesta 6,5 mutta parin treenikerran jälkeen raville siirtymistä 8. Vau! En ole mitään muuta hevosta saanut yhtä helposti talutettua raviin. Hoo nosti ravin kun minä lähdin juoksemaan. Alaspäin siirtymät saattoi välillä vähän venähdellä mutta peruutti kyllä kun pyysin. Mistäköhän löysin intoa vielä kirmailla pitkin kenttää, tuntui että minun reipas juoksuvauhtini oli tamman ravia vauhdikkaampaa. Tämä oli niin lupaavaa että pitää jatkaa myöhemmin ja treenata laukkakin taluttaen. Tammakin näytti tykkäävän kun oli vaihtoehtoista ohjelmaa.

Tallissa tein taas pikaharjauksen ja se siedettiin lähes nyrpistelemättä. Hoo malttoi jopa vähän seurustella.

Ongelmia:
asetukset oli välillä vähän jumissa

Parannusta:
kuski istui rennosti
taluttui hyvin

Ella videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora