keskiviikko 27. elokuuta 2014

Huomattavaa parannusta

Keskiviikkona kuulostelin säätä ennen kuin buukkasin itseni ratsaille. Toivoin jotain ponia uusimmasta kuormasta. Valinnanvaraa tarjottiin Roze ja Topias. Arvelin että Topiakseen ei taidot ja mielentila riittäisi niin lähdin kokeilemaan Rozea toistamiseen.

Tammalla oli hoitaja, joten selvisin kuntoonlaitosta vain avustavilla toimenpiteillä. Kenttä oli märkä ja keli vaihteleva auringonpaisteesta keskisateeseen ja takaisin. Ratsukoita tunnilla oli 4. Lämmintä n. +12.

Heti alkuun Roze toimi aika kivasti. Vähän pitkä ja etupainoinen mutta pyynnöstä lähti eteen. Pari kertaa yritti pysähtyä tarpeilleen mutta jälkimmäisellä kerralla taisin komentaa tarpeeksi napakasti kun ei enempää yrittänyt.

Päivän tehtävät oli taas kivan monipuolisia. Alkuverkassa ravia eteen. Sitten keskilinjalle pysähdyksiä ja vuorotellen eri suuntiin. Myöhemmin puoli uraa laukkaa ja toinen puoli alkuun käyntiä, myöhemmin ravia. Lyhyen sivun keskelle pysähdys ja peruutus. Peruutukset oli ehkä työläimpiä tänään. Laukat nousi ok, tosin nostettiin ravista ja vasempaan noin puolet meni väärin (aina kun ope katsoi). Arvelen että käynnistä olisi noussut paremmin.

Lopuksi pyöriteltiin kulmiin vielä voltteja. Taas annoin jolkotella puolitehoilla ennen kuin asiasta sanottiin. Aika jäykkää ja vasemmassa kierroksessa oli hankala saada ulko-ohjan tukea. Varsinkin lopussa kaatui sisäpohjetta päin.

Mutta viimekertaan verrattuna loistavaa parannusta. Laukat nousi, ravi säilyi, jopa suht tasaisella tahdilla. Ohjautui. Tosin ravissa jos keikahti etukenoon niin hepo hidasti. Mutta oikein kehityskelpoinen. Ilkeästi sanon että sopivasti turtunut.

Ongelmia:
nousi vääriä laukkoja
alkuun nyki ohjia kun halusi taukoa
peruutukset oli aika työläitä
lopputunnista rupesi kompastelemaan kun venytti itsensä myyräksi

Parannusta:
laukat nousi helposti
pysähtyi suht napakasti
huomattavasti paremmin kuin viimeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora