lauantai 30. elokuuta 2014

Jatsi parantamassa kisatasoaan

Sain luvan lähteä Jatsilla estekisoihin. Ekaa kertaa tietääkseni Jatsi osallistui oikeisiin luokkiin. Aiemmin omistaja hyppäsi sillä 60 cm luokan ulkopuolella ilman oksereita. Joskus viime syksynä muistaakseni. Tänään vuorossa siis kotikisoissa ristikko A.1.0 ja 60 cm A.2.0.

Hepo oli hoitaessa pääosin kiltisti. Selvästi arkojen kainaloiden koskettelu aiheutti taas tuijotusta. Eivät onneksi näyttäneet kovin pahoilta. Yritin satuloida tarpeeksi taakse. Paikalla oli myös Jatsin vanhoja tuttuja (ihmisiä), jotka ihmettelivät miten kiltisti aiemmin täysi jyrä heppa nyt käyttäytyi. Kuulemma aiemmin kutsuttu Natsiksi.

Ristikkoluokan rata.

Jatsi oli innokkaiden kisahoitajieni talutuksessa kun tutustuin rataan. Käyttäytyi tolkusti. Verkassa oli sangen innokas. Ja kuski taas sen verran kuutamolla että tuppautui ekaan verkkaryhmään vaikka vuoro olisi ollut vasta toisessa. Huoh! Sain kuitenkin mennä ekassa kun olin jo paikalla.

©Mira

Verkkahypyt loikittiin muistaakseni aika kaukaa. Saatettiin jotain pudottaakin. Joka kerta esteen jälkeen oli väärä laukka. Hypättiin vain oikeassa kierroksessa. Ratsu kävi sen verran kierroksilla että pohdin että rupeaako etuosa kevenemään pidätteistä. Ei sentäs.

©Mira
Rata oli ihanan helppo 6 estettä. Eikä ajalla ollut väliä. Eniten taisi huolestuttaa ravipuomit. Hepo oli täpinöissään mutta ohjautui. Yksi este putosi kun tultiin miten sattuu mutta ravipuomit päästiin ravissa ja muistin radan. 4 vp mutta hyväksytty suoritus. Olisihan se ruusukekin ollut toki kiva. Taas jäi punavalkoinen saamatta!

60 cm ratapiirros.
Hepo ehti käydä tallissa huilimassa ennen seuraavaa rataa. Edelleen oli verkassa innoissaan mutta nyt kuunteli jo aavistuksen paremmin. Oksereita ei hypätty verkassa. Meidän vika verkkahyppy saattoi olla pudotus, en muista ihan varmasti. Kävin varmuuden vuoksi näyttämässä valkoiset lankut, joita useampi hevonen oli tuijotellut.

©Mira

Nyt rata meni vähän sujuvammin. En lähtenyt tekemään tiukkoja teitä vaikka Jatsi olisi luultavasti hypännyt erikoisemmistakin paikoista. Muut oli tavallisia puomiesteitä mutta ravipuomit edelleen joukossa ja kakkosena valkoiset lankut sekä seiskana laineet. Annoin Jatsin edetä omaa reipasta vauhtiaan. Keskityin toivomaan puomit paikoilleen. Ja näin kävi! Nopea nolla, joka lopulta toi meille luokkavoiton! Hieno Jatsi. Re 60 cm. Seuraavissa kisoissa sitten ehkä jo 60 ja 70 cm. Sinivalkoinen ruusuke oli kiva pitkästä aikaa.

©Mira



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora