torstai 14. elokuuta 2014

Kiireinen kouluratsu

Estetunnin jälkeen oli lennossa ratsun vaihto. Onneksi seuraavan tunnin kuskit oli laittaneet hepan pyynnöstäni kuntoon. Hinte olikin paljon pienempi kuin muistin (ja miltä se näyttää). Tunnin jälkeen päättelin lähes ponikokoiseksi. Aiemmin olin siis vain kerran hypännyt tällä.

Ratsukoita tunnilla oli 6, kelinä puolipilvinen vähän alle +20.

Alkuverkka alotettiin ihanan rauhassa käynnissä. Väistätettiin takaosaa sisään. Yritin saada ratsua rentoutumaan ja venyttämään kaulaansa. Nyt kulki turhan jännittyneenä kaula pystyssä. Käynti olikin meidän hankalin askellaji. Ravissa väistöt tuntui olevan vähän sinnepäin. Opelta ei juuri kommentteja tullut. Kehotti ravaamaan vähän enemmän eteen (ratsu tuntui pikemminkin kiireiseltä) ja yrittää saada sitä pidemmälle kaulalle ja myödätä heti kun venyttää. Juuri sitä olin koko tunnin jo yrittänyt.

Laukkatehtävän ajaksi meidät ajettiin kentän estepuolelle. Kuulemma muiden joukossa Hinte ei malta keskittyä ja kerää turhaa virtaa. Tarkotus oli tehdä laukannostoja. Kun sisäetujalka astuu maahan (unohdan tämän aina!). Käynnin piti olla hyvin valmisteltua eikä ainakaan kiireistä. Mieluumin vaikka löysää ja matalaa kuin kiireistä ja matalaa.

Eka nosto meillä ei ollut hyvä. Tein kaiken aika huolellisesti, ehdinpä ainakin valmistella kunnolla kun käveltiin kierrostolkulla kun käynnistä ei vaan tullut hyvää. Loput n. 4 nostoa oli sangen hienoja. Laukkakin oli oikein jees. Ratsu openkin mukaan hyvässä muodossa, vihdoin vähän pidemmällä kaulalla. Tosin muutaman kerran pääsi tiputtamaan raville. Eikä ne ravisiirtymätkään (vaikka käyntiin
kai olisi pitänyt tulla) olleet kauniita. En vaan ymmärrä miten se itse käynti oli niin vaikeaa.

Tuossa menikin aika paljon aikaa. Loppuraveissa piti tehdä siirtymiä. Kun istuin alas niin sain ratsuun jarrut ja siirtyi aika kivasti pelkällä istunnalla käyntiin kun en päästänyt juoksemaan. Open jutuista ymmärsin että suositteli keventämään. Meillä oli vähän joko tai. Keventäen venytti eteen alas mutta samalla vauhti kiihtyi ihan liikaa. Tykkäsin ite enemmän siitä kontrolloidummasta menosta. Kevyestä ravista en nimittäin meinannut enää kovin helposti ylipäänsä päästä käyntiin. Harjotusravissakaan kun hepo ei jännittynyt.

Tunnin jälkeen piti kylmätä oej. Heppa oli kiltisti. Hinte taisikin olla tamma eikä ruuna kuten olen väittänyt.

Ongelmia:
kiireisyys
käynti

Parannusta:
hyviä laukannostoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora