torstai 7. elokuuta 2014

Jarruvikoja

Torstain estetunnille sain taas Fossin, ei yllättänyt. Listan mukaan hepan piti olla hommissa muttei ollutkaan. Seuraava yllättäjä oli naapurikarsinan pieni kissanpentu. Joka ei siellä lopulta pysynyt. Lämpötila putosi tulomatkalla sateiden myötä radikaalisti, ennen tuntia mittari näytti +18 mutta kai se pariinkymppiin kipusi. Eikä satanut enää tallilla. Sopiva täsmäkastelu. Ratsukoita tunnilla oli tänään 4.

Alkuverkoissa Fossi esitti taas vauhtiravia. Tytsyltä löytyy sentään jarrut (vahvempi kuolain) mutta Fossin kanssa tuntui välillä etten oikein hyvällä saanut sitä hidastamaan. Enkä tietysti voinut antaa sen vain juosta. Laukassa oli samaa vikaa mutta siinä onnistui helpommin vauhdin kontrollointi. Verkkatehtävänä tehtiin pysähdyksiä, peruutuksia ja niistä laukannostoja. Tuli vääriä laukkoja kun ajoitin nostot huonosti. Enkä alkuun meinannut saada aloilleen juurtunutta ratsua taaksepäin. Laukassa oli tutut kääntöongelmat oikeassa kierroksessa. Huomasin että puristan oikealla polvella ja se vaikeuttaa entisestään. Mutta eipä tullut sinkoiluja nostoissa. Samalla hypittiin muutamat pienet esteet kumpaankin suuntaan. Tässä vaiheessa vielä suht kivasti.

Ekana hyppytehtävänä tultiin vasemmassa kierroksessa ristikko-pysty -linjaa ja väliin tehtiin voltti. Loppuun vielä kavaletin yli. Jokunen väärä laukka, itselläni hassuja mukautumisia ja hepalla vähän kiire. Jos tuli miniaskel ennen estettä niin kuski oli jo menossa. Eikä edes tajua tuota! Jokunen kerta näin ja sitten vastaava toiseen kierrokseen. Kummempia ei tänään hypitty ja korkeudet pysyi mineinä. Open mielestä taisi olla ihan kelvollista, itseäni kaihersi laukan holtittomuus eli tunne etten kyennyt säätelemään. Edelleen tuli joitain vääriä laukkoja ja huonompia ponnistuspaikkoja joukkoon. Fossin kanssa en jotenkin osaa säätää askelta (tai edes sitä laukkaa) juuri esteelle sopivaksi.

Loppuverkkoja ei ehditty kun oli jo aika vaihtaa kuskia.

Ongelmia:
hepalla liian kiire
kuski turhan kiireisessä mielentilassa
jarrut toimi välillä aika heikosti
kuski hyppi ennen hevosta
oikeassa kierroksessa kääntövaikeuksia

Parannusta:
kaikesta yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora