torstai 14. elokuuta 2014

Mörkö ensimmäistä kertaa ja esteitä

Torstaina oli illalla luvassa 2 tuntia heppailua kun vihdoin mahduin rästimään keväisiä väliin jääneitä tunteja. Lista yllätti ja luvassa oli pelkkiä mustia ruunia. Esteille uusi tuttavuus Mörkö ja koulutunnille friisiläinen Hinte. Minä kun kuvittelin meneväni molemmat samalla ratsulla.

Mörkö löytyi tallilistan perusteella Samin naapurista. Kovin oli korkean näköinen, päälle 170 sanoisin. Ihanan rauhallinen varustaa. Kentälle mennessä kuulin että hepo on esteratsu ja hypätessä innostuu. Moni myös huomasi miten satulassa olleet Stirrupin jalustimet sopivat sattumalta viimekesäisen leiripaitani väriin. Ratsukoita tunnilla oli 5.

Alkuverkassa ratsu oli pitkä ja rauhallinen. En saanut myötäämään tuntumalle. Ensimmäinen laukannosto oli hankalahko mutta sen jälkeen nosti helposti. Mentiin alkuhölköttelyjen jälkeen koko tunti tehtävärataa. Puomeja ravissa ja laukassa ja pikkuhiljaa myös esteitä. Aika tiukkoja käännöksiä. Itselle hankalinta oli saada ratsua lyhyemmäksi.

Vaikein kohta oli suoralla oleva ristikko/pysty ja sen jälkeen n. 5 laukan päässä olleet laukkapuomit. Sinne aina ampailtiin miten sattuu. Enkä tainnut ihan tarpeeksi tosissani yrittää pidättää. Laukkoja en osannut vaihtaa lennosta vaan Mörkö esitti myös vastalaukkavolttia.

Esteille meni ihan reippaasti ja lopputuntia kohti vauhti lisääntyi. Itse taas heiluin yläkropalla liikaa. Ja ratsu oli pitkänä. Välillä meinasi loppua käsistä mitta myödätä. Pohkeilla en tosiaan osannut ratsastaa sitä lyhyemmäksi.

Loppuun hypättiin vielä ristikkosarja ja kaarteen jälkeen okseri. Kahdesti, olikohan max n. 80 cm. Ihan ok. Aiemmin pudotettiin muutama. Tänään omat kädet tahtoi johtaa turhan alaviistoon.

Ongelmia:
pitkä ratsu
ei ihan kontrollissa
laukanvaihdot

Parannusta:
tosi tolkku ja tasainen hevonen
hyppäsi kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora