lauantai 16. elokuuta 2014

Korvaavan kisaratsun kenraali

Lauantaille sain puhuttua itselleni testihyppelöt ennen kisoja. Lopulta ratsuvaihtoehtoja kisoihin tuli ehdolle kaksi: uusi n. 170 cm korkea muhku Aamu sekä eilinen sh-tamma Sokeri.

Alotettiin Aamulla. Kiltisti hoitaessa ja varustaessa. Oli vaan aika epäuskoinen olo kun kentällä kiipesin kyytiin ja huomasin että käynti tuntuu toispuoleiselta. Sain siihen muilta kentällä olleilta vahvistuksen ja kun kokeiltiin ravia niin nyökkäsi ihan selvästi. Talliin viedessä könkkäys tuntui lisääntyvän. Pari tuntia aiemmin oli ollut vielä ihan ok. Pääsinkin sitten kylmäämään jalkaa kakkosheppaa odotellessa.

Sokeri oli tosiaan valmiiksi hommissa ja sain lämpimän ratsun. Satulan vaihto estepenkiksi ja suuret toiveet että tämä on kunnossa. Ja olihan se. Vähän ravia ja laukkaa kumpaankin suuntaan. Liikkuihan tamma mutta aika paljon vauhtia meiltä vaadittiinkin.

Esteet nousi epäilyttäväksi aidaksi keskelle kenttää. Verkkahypyissä huomasin että jos en ole menossa niin vauhti hyytyy ja hidastuu kohti estettä ja sitten möngitään yli. Hypyt oli ihan erilailla ponnettomia kuin Tytsyllä. Oma imu puuttui.

Jokusen verkkahypyn jälkeen hypättiin rataa kahdesti. Taisi olla 6 hyppyä. Hirveää kääntelyä. Kahdesti unohdin. Ei vaan keskittyminen näemmä riittänyt. Vähän pudoteltiin eikä ollut kovin sujuvaa. Toisella kierroksella muistin jo radan. Korkeutta oli 80 - 85 cm. Okserista mentiin ohi kun en ollut tarpeeksi tomerana. Kiltti ohitus. Loppuun tuli vielä pudotuksia ja saatiin sakkokierros. Taisi olla siinä kun rämmittiin kunnolla ja otettiin pystystä puomi jalkojen väliin. Sokeri meinasi ottaa jo maakosketusta mutta pysyttiin pystyssä. Sitten päästiin esteet puhtaasti ja totesin että meille riittää.

Ravasin hetken ja loppukäynnit käytiin maastossa. Tamma vähän hätkähteli, taisi olla pelottavia puskia. Yhteensä olin kyydissä jotain puolisen tuntia. Mutta turha kiusata tässä vaiheessa enempää kun tämän perusteella huomenna oli kisoihin lähtö luvassa.

Löytyi tästä tunnista näemmä yksi kuvakin.


Ongelmia:
ei tarpeeksi eteenpäinpyrkimystä
ei kovin tarkka jaloistaan
herkästi ohi jos ei ohjannut

Parannusta:
80-esteet ylittyi pääosin ihan ok

Kömpimisvideo:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora