maanantai 4. elokuuta 2014

Koulutunti uudella kisatammalla

Keskiviikkona lähdetään ekoihin estekisoihin Tytsyn kanssa. Luultavasti juuri siksi sain Tytsyllä tänään mennä myös koulutunnin. Kelinä ihanan lämmin +29°C.

Hoo on huomattavasti kivempi hakea tarhasta. Tytsy olla möllötti. Ei sentään lähtenyt karkuun. Taluttaessa yritti vähän ruoho-ohjautua. Hoitaessa tatitti aloillaan.

Tunti meni aika samoja kaavoja alkuun kuin perjantaina. Pari sivua ravia, yksi keskikäyntiä ja viimeiselle pysähdys käynnistä. Pysähdyksissä ei meinannut malttaa seistä mutta sain ne kuitenkin aika kelvollisiksi. Opin pitämään kevyen tuntuman (ilman tuntumaa ei toivoakaan olla paikallaan) ja pyytää eteen ennen kuin häsellys alkaa.

Olisin kaivannut ajatuksella enemmän taivuttelua. Vaikka taisi siihenkin olla lupa. Näitä kumpaankin suuntaan.

Laukassa tehtiin nostot pitkien sivujen keskelle. Ravista juoksi laukkaan, käynnistä nousi nätimmin. Pääty-ympyrät oli aikamoista kaahausta ja alassiirtymät kaikkea muuta kuin hallittuja ja täsmällisiä. Seuraavassa kulmassa oltiin suunnilleen käynnissä. Vasempaan kierrokseen vielä yli puolet nostoista tuotti väärän laukan. Vaikka ratsukoita tunnilla oli vain 4 niin jatkuvasti tuntui ahtaalta ja oltiin vähintään 3 sullouduttu samaan nurkkaan. Otin sitten vähän pidempiä käyntipätkiä väliin että sain heppaa rauhoittumaan ja malttamaan.

Loppuun tultiin myös perjantain tapaan suoristuksia keskilinjalle. Koulukisatyyliin. Pitkille sivuille joko seis tai käyntisiirtymiä. Tytsy rupesi taas alkujuoksun jälkeen kuuntelemaan kivasti. Ravista seis oli aika siistejä. Eikä tarvinnut käyttää kovin paljon ohjaa. Välillä pysähdyttiin myös keskilinjan keskelle. Minä rupesin myös volttailemaan että sain ratsua taipumaan. Se, että hissuttelu on parempi kuin kipitys, ei kelvannut minulle vaan kysyin että miten saadaan nykymenosta vielä parempaa. Lopulta ope keksi muotoilla sanottavansa niin että tulkitsin että ratsua kaivataan matalampaan muotoon. Jopa osasin ratsastaa Tytsyn pään rennoksi alemmas.

Käynnissä piti tehdä muutamat temmonmuutokset. Tässä vaiheessa Tytsy tuntui tosi kivalta ja ihanan tasaiselta. Ravissa olisi voinut istua vaikka kuinka kauan. Ja tempoa sai ravissakin säädeltyä lähes ajatuksella.

Loppukäynnit olikin meille välikäynnit kun jatkoin samalla istumisella esteille Tytsyllä.

Ongelmia:
käynti-laukka -siirtymissä käynti oli aika haastavaa
laukannostot ravista
laukka oli sopivampaa maastoon kuin koulutunnille
vasempaan kierrokseen yli puolet laukoista nousi väärin
kieli ei pysy suussa

Parannusta:
kuunteli pääosin hyvin
kulki hyvin suoraan
lopputunnista osasin säädellä muodon syvyyttä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora