lauantai 21. syyskuuta 2013

Tiukkoja uusintateitä


Lauantaiaamun ohjelmassa oli taas Aapon kanssa hyppelyä. Harjauksen ja varustamisen ajan ratsu oli kiltisti. Ja vaikka kuinka huolellisesti putsasin kaviot juuri ennen lähtöä niin silti käytävälle tuli puruvana. Tunnin jälkeen sain vinkin kuinka karsinasta oven edustalta kannattaa potkia puruja pois edestä. Ope kysyi toiveita että tahdotaanko pihalle vai maneesiin. Kaikki kannatti ulkoilua, vaikka vähän tihuttikin. Tunnin aikana pysyttiin kuitenkin kuivina eikä pohjakaan ollut liian märkä. Ei yhtään lätäkköä.

Ope muisteli viimekerran toivelitanniaamme ja tänään luvassa oli uusintateitä. Eli tiukkoja kurveja. Alkuverkoissa yritin tänään taas ratsastaa täsmällisesti ja kunnolla. Hepo tuntui silti aavistuksen pitkältä. Parhaat alkuverkat ollaan saatu päivää ennen jälkimmäisiä koulukisoja. Nyt pyörittelin voltteja ja ympyröitä tavanomaista enemmän. Ja kontrollin vuoksi siirtymiä. Painoa keulalta ylös ja jarrujen kevennys.

Verkkahyppyinä hypättiin ristikkoa oikeaan kierrokseen ja pystyä vasempaan. Ristikolle oli taas vähän haparointia ja tuli sakkokierroksia. En saanut rytmiä pysymään ihan tasaisena, jolloin ponnistuspaikatkin hapuili. Pystyllä taas onnistuttiin poikkeuksellisesti vaihtamaan vasen laukka vääräksi eli oikeaksi. Edellisellä hyppykerralla tämmönen ois ollut ihan uskomatonta. Tänään Aapolle kelpasi siis kummatkin laukat.

Itse tehtävänä tultiin 8 hypyn kaartelu. Ensimmäiset 5 estettä ei olleet mitään hirmu pahaa mutta loput 3 oli jo tiukkaa ohjaamista. Oikeassa laukassa sisään, 5 laukan linja oikealle kaartaen, oikealle pystyn ympäri ja lainelankku, josta vasemmalle, kaareva (jotain 30 metrin suuntaan) pystylle, vasemmalle okserin ympäri toiselle okserille, (ehti suoristaa noin 2 askelta ennen), tiukka oikea ja lähes okserin vieressä ollut pysty, siitä vasemmalle ja taas aika tiukka kaarre pystylle. Sille sentään ehti suoristaa. Tämän jälkeen tiukka vasen (päivän vaikein) ja reilu 180 astetta käännöstä okserille. Sinnekin ehti suoristaa hyvin. Ja okserin jälkeen oikealle.

Ratapiirros selventänee selostusta. Kaisan tekemä.

Tämä hypättiin kolmesti. Ekalla kerralla ei tarvinut tehdä kovin tiukkoja teitä mutta en lähtenyt tekemään mitään maisemareittejä vaan kiersin heti ekalla kierroksella esteet sieltä mistä jatkossakin. Ei mitään suurempia kompastuksia. Laukatkin vaihtui. Tokalla kierroksella käänsin jo tiukasti. Tokavikan esteen jälkeen horjahdin ja olin jatkamassa matkaa tangentin suuntaan. Jalustinkin putosi. Mutta sain käännettyä ja päästiin okserille. Vikalla kierroksella estekorkeus oli korkeimmillaan n. 80 cm. Vähän rupesi jo tuntumaan hurjalta. Mutta Aapo oli hyvin menossa. Ponnistuspaikat ei tainneet olla ihan nappeja mutta kolahduksesta huolimatta esteet pysyi ylhäällä. Nyt ajattelin pitää hepan paremmin näpeissä tokavikalla. Mutta eipä se ihan putkeen vieläkään mennyt. Tuntui että jäin suuhun kiinni. Aapo taisi jo tietää minne ollaan menossa ja lopuksi vielä vähän spurttasin okserille sekä kunnolla sen jälkeen. Onhan meillä paremminkin joskus mennyt mutta yllättävän hyvin Aapo kääntyi. Ulkoavut tässä oli tärkeät. Eikä siitä sisäohjasta tarvi vetää kun hepo jo kääntyy. Ope oli kuitenkin tyytyväinen.

Kiva oli päästä testaamaan että mimmosia riskejä kisoissa sitten mahdollisesti uskaltaa ottaa. Ihan tuollaisia käännöksiä en lähtisi tekemään mutta hyvä tietää että niihinkin kykenee. Erittäin kiva oli sekin, että saatiin koko tunnin puomit pysymään ylhäällä vaikka jokusen kerran kopsuikin.

Ongelmia:
Aapo oli hetkittäin vähän hidas pohkeelle ja sain raipalla muistuttaa kun lähdettiin tehtäville

Parannusta:
kukaan ei pudottanut yhtään eikä kellekään tullut kieltoja
myötälaukat löytyi paljon viimekertaa paremmin


Aleksei videoi hyppyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora