sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Itsenäisesti Valmalla


Lauantain tallitalkoissa sain puhuttua itselleni Valman sunnuntaille. Tunti oli menossa maastoon mutta saisin kuulemma mennä myös itsenäisesti. Maastoon en kellään muulla olisi tahtonut kuin Valmalla mutta käy se itsenäinenkin kun saan suosikkiratsuni.

Valma tuli edelleen kutsumalla tarhasta, tosin houkuttimena oli pieni matkalta napattu ruohotupsu. Tallissa oli kiltisti. Korvien takaa harjaamisesta ei edelleenkään nauttinut ja satulavyön kiristykselle vähän kiukutteli.

Lopulta meitä jäi 3 itsenäisesti menevää kentälle. Kuviot tuntuivat kaikilla olevan aika samanlaiset joten ei tarvinnut väistellä. Päätyihin oli houkuttelevasti jätetty maapuomit, joten yliteltiin niitä jonkun verran. Katsomosta tuli huutelua että jalustimet ylös. En nostanut. Myöhemmin myös että pidä ulko-ohjalla kunnon tuki. Valma kulki ihan kivasti. Ei ollut tasaisimmillaan mutta eipä myöskään juossut alta. Muutamat kiihdyttely-yritykset sain aika nopeasti haltuun ja suitsittua pois. Vähän menin matalan aidan kohdalta enkä tehnyt tänään kovin vaikeita juttuja, sillä halusin tästä hyvän mielen tunnin. Harjotusravi meni vaikeiden asioiden puolelle.

Mentiin hitusen väistöjä ja siirtymiä. Alas siirtymät ei olleet niin rentoja kuin olisivat voineet olla. Pääty-ympyröillä ravasin puomien yli. Myöhemmin myös laukassa. Laukat nousi alkuun tosi kivasti, myöhemmin oli vähän ongelmia. Askel ei ihan joka kerta osunut mutta siinä oli hyvä sitä vähän treenata. Ravissa ratsu oli väliin jopa löysähkö.

Lopuksi piti kokeilla miten saan laukanvaihdot tehtyä. Ekat yritykset meni ihan puihin mutta seuraavat onnistui paremmin ja vaihdot tuli. Toinen taisi tulla puomin jälkeen mutta vika puomilla. Ei siis yritettykään kouluvaihtoja.

Loppuravien aikana tuntilaiset tuli takaisin. Hyvin Valma ainakin hikosi. Jotain tuli siis tehtyä eikä vaan humputeltua. Tunnin jälkeen ei meinannut tykätä korvien takaa pyyhkimisestäkään. Sai melko kattavan sienipyyhinnän.

Ongelmia:
kuskin kädet ei pysy ylhäällä eikä jalat alhaalla
harjotusravi oli tänään hankalahkoa
pyöreys ei säily pysähdyksissä

Parannusta:
laukat vaihtui lopulta


Kameran takana oli Anne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora