lauantai 21. syyskuuta 2013

Rusinan hyvä päivä


Lauantaina vaatimus että pääsen estevalkkaan oli että käyn myös normihintaisella tunnilla. Menin sitten kaksi tuntia putkeen mutta mikäs siinä. Koulutunnille sain Rusinan. En tiedä mikä aivokatkos kävi. Ennen tuntia harjasin hepan ja se käyttäytyi mallikkaasti. Kävin hakemassa kouluraippani autosta ja unohduin katselemaan kentän menoa. Ope tuli ja maksoin. Meinasin lähteä maneesiin kun huomasin että unohdin varustaa Rusinan. En ymmärrä miten se saattoi unohtua niin täydellisesti. Onneksi oli apukäsiä paikalla niin Rusina oli parissa minuutissa valmis.

Alkuverkat meni epäilyttävän hyvin. Rusina pyöristyi lähes samantien kun otin ohjat tuntumalle. Ja pysyi ravissakin kivasti oikeinpäin. Käyntiä en juuri ehtinyt mennäkään. Opelta tuli sanomista että tahti voisi olla vähän rauhallisempi. Käsistäni kuulin myös koko tunnin säännöllisesti. Kanna kädet, ranteet suoraan ja nyrkit pystyyn. Auttaa kuulemma myös siihen ettei hepo valu liian matalaksi ja kuolaimen taakse. Takajalkoja piti ratsastaa aktiivisesti töihin. Verkkakuviona ruvettiin samantien tekemään 10 metrin voltteja.

Alkuverkkailut meni niin hyvin että olisin ollut jo valmis lopettamaan tämän jälkeen. Rusina oli kevyt, kuunteli, asettui ja taipui. Seuraavaksi jatkettiin pienen levähdystauon jälkeen 5-kaarista harjotusravissa. Onneksi olin suotta huolissani ja tämäkin meni oikein kivasti. Löytyi taas pientä viilattavaa suoristuksiin ja siihen, miten Rusina asettuu vasemmalle jos en kiinnitä asiaan huomiota. Hetkittäin pääsin ratsastamaan takajalkoja alle ja Rusina pysyi edestä kevyenä. Tuntui oikein kivalta.

Laukassa voltit oli vähän haastavampia ja suorilla meno kiihtyi. Tarpeeksi kun keskityin niin saatiin kuitenkin ihan kelpo voltteja. Vaikka monesti alku olikin vähän kaatumista. Ohje oli asettaa sisään jo ennen volttia, pidättää meno hallituksi ja taivuttaa myös alkuvoltti. Ei täydellistä mutta parani. Eikä loppukäynneissäkään loikittu mitään ylimääräistä.

Tämä oli taas niitä onnelliseksi tekeviä tunteja, oli aivan huippua miten Rusina toimi noin kivasti!

Ongelmia:
asettui helposti vasemmalle jos en ollut tarkkana
laukassa kiihtyi suorilla

Parannusta:
ei minkäänlaisia loikkia
Rusinalla oli tosi hyvä päivä
kääntyi laukassakin

Pia taisi kuvata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora