lauantai 7. syyskuuta 2013

Kouluratsulla puomeja


Lauantaina menin myös Aaltokankaalle tunnille. Listassa luki Rusina ja ihan mukava yllätys se oli. Hepo oli vielä tarhassa ja näytti siltä ettei todellakaan viihdy enää pihalla. Ei tainnut mennä lauantaina muita tunteja kuin tämän. Sai komentaa ihan kunnolla että malttoi pysyä käynnissä tarhasta talliin. Yritti kiihdytellä raville ja pyöri editseni (jota ei sitäkään saisi antaa tapahtua). Tallissa oli muuten kiltisti mutta satulavyön kiristykselle louskutteli. Kampasin sen häntää selväksi ja aikamoisessa takussa olikin.

Heti kun otin ohjat käteen niin tuli kommentti että sisäpohje pitäisi ratsastaa läpi. Käynnissä Rusina pyöristyi nätisti. Ravissa hetkittäin. Kun keskityin puomeihin niin sitten mentiin turpa ylhäällä vähän turhan lujaa.

Kentälle oli viritelty puomeja kolmeen kulmaan 3 kpl kuhunkin. Itellä oli aikamoisia hahmotusongelmia puomiympyröiden keski- ja kääntöpisteiden kanssa. Mutta lopulta niille osuttiin. Tiestä tuli vähän sanomista mutta kun katselin menosuuntaan enkä alas puomeihin niin en kovin tarkasti huomannut että osuttiinko ihan keskelle vai ei.

Lopuksi tultiin kolmiapilamaista kuviota vuorotellen. Ensin harjotusravissa, sitten laukassa. Laukkaa otettiin tätä ennen pätkä oikeaan kierrokseen ja oli vähän vyöryväistä menoa. Tuntui että säätely-yritykseni vain pahensivat tilannetta. Alassiirtymät oli vyörymistä. Kolmiapila laukassa oli vyöryntää sekin. Oikeaa laukkaa, voltti, suoristus ja raviin, voltti vasemmalle harjoitusravissa ja siitä taas oikean laukan nosto vikalle voltille. Ekalla kerralla ei osuttu ekoihin puomeihin. Ravisiirtymä ei ollut kaunis mutta tuli kuitenkin hyvin takas. Valmistelin laukannoston huolellisesti ja nousi aika myöhään. Mutta nousipa oikein. Aika monella muulla oli tässä ongelmia.

Toinen kierros ei mennyt yhtään paremmin. Yritin vähän työskennellä siirtymiä odotellessa alle. Silti vyöryttiin. Saatettiin osua nyt puomeille ja raviosuus meni siirtymän jälkeen ihan ok. Mutta kun ope sitten kaipasi meiltä säpäkkää laukannostoa niin valmisteluni jäivät puolitiehen ja taidettiin saada ristilaukka. Sitten loppui aika eikä enää kuin vähän ravattiin loppuun. Loppukäynneissä Rusina esitti vielä jotkut omat säikkyloikat. Aika laimeaa mutta taas tuli hienoja ristiaskelia.

Paremminkin on mennyt.

Ongelmia:
laukkaosuus
kiskoi pitkästä aikaa päätä alas

Parannusta:
ravissa oli hyviäkin pätkiä


Saara kuvasi meidän menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora