sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Easyn tuplavoitto Saaran estekisoista


Pääsin Easylla taas verkkahyppääjäksi Saaran kisoihin. Viimeinen luokka oli tällä kertaa 80/90/100 eli poikkeuksellisen iso. Pääsin hyppäämään kasikymppiä, Easy hyppäsi sitten vielä 90 omistajansa kanssa. Arvosteluna oli 367.1 ja ratsukoita luokassa yhteensä 15. Kelinä tihkuinen +8.

Ratapiirros © Anne.
Kolmosella laineet, seiskalla noppalaatikko ja kasilla heppaportti.

Tänään mutisin kritiikkiä samasta asiasta kuin aiemminkin. Alunperin kun kysyin verkkaryhmistä niin vastaus oli että 80 (9 ratsukkoa) verkkaa kahdessa verkkaryhmässä. Käytännössä rataan tutustumisen jälkeen selvisikin että kaikki verkkaa kerralla. Aika vähäiseksi jäi hepan lämmittely. Kävely maneesille.

Verkassa patsastelemassa.

Alkuun kävin varmuuden vuoksi esittelemässä Easylle kolme erikoisempaa estettä. Heppaportille on Easy (kuten Tellukin) muinoin kieltänyt. Ravattiin kierros maneesin ympäri muiden jo hypätessä. Sitten kierros laukkaa ja ensimmäinen verkkaeste. Ekalla kerralla taisi olla ehkä 60 cm. Este numero 6. Siihen vielä toinen hyppy kisakorkeudessa. Istuin kevyessä istunnassa muuallakin ja Easy tuntui toimivan ihan hyvin. Sitten suunnan vaihto ja ykkönen ensin pystynä, sitten kahdesti okserina. Easy ei ollut ihan tasaisimmasta päästä. Välillä vähän kiihdytti, toisinaan tuli hyvin takaisin ja välillä taas ei. Mutta maneesin uusi, pehmeämpi pohja ei onneksi tuntunut ratsailla pahalta. Hyppyjen jälkeen pihalle odottelemaan.

Jälkimmäisenä verkkaesteenä hypättiin ykköstä/ysiä.

Kävelin pihalla pitkin ohjin. Tässä vaiheessa olin ollut ratsailla 10 minuuttia. Suunnittelin että ravaan ja laukkaan vielä vähän ennen omaa vuoroa ja sitten edellisen hypätessä kuitenkin seistään maneesin "eteisessä". Lähtövuoro oli alunperin seitsemäs. Saattoi muuttua yhdellä kun poni otettiin luokan alkuun. Vähän kiire meinasi ravailun ja laukkailun kanssa tulla. Muutama minuutti ehdittiin kuitenkin kumpaankin suuntaan mennä. Ohjaus, kaasu ja jarru toimivat.

Odottelin käynnissä lähtömerkkiä. Easy oli tänään hyvin täpinöissään ja sinkosi laukkaan. Otettiin sitten raville ja volttia. Itekseen kiihdytteli laukalle. Tehtiin päätyyn vielä voltti. Koska laukka tuntui huonolta eikä hepo kuunnellut kunnolla niin tehtiin vielä toinenkin voltti. Sitten päätin että riittää ja alotettiin. Videolta katseltuna ylitettiin muutamalla sekunnilla 45 sekunnin valmistautumisaika (volttailun editoin videon alusta pois). Virallisesti ajanotto siis olisi pitänyt käynnistää jo ennen kuin ylitettiin lähtölinja mutta tuskin näissä kisoissa niin kävi. Tuloksiin ei olisi tässä tapauksessa vaikuttanut.

Hypyn jälkeen menossa.

Radalla Easy oli reipas mutta kuitenkin kuunteli. Itelle plussat huolellisista teistä. Kakkosen jälkeen kävin uralla asti ennen (kuskin mielestä) pelottavaa lainekolmosta. Matkalla oltiin tosin risti- ja väärässä laukassa ja laineelle tultiin vähän lähelle. Ennen sarjaa (nro 4) muistin pidättää ja noin 7 metrin sarjavälistä selvittiin hyvin. Taas muistin ratsastaa tarpeeksi pitkään uraa pitkin eikä lähestytty vitoselle oikealle valuen. Tämä oli itselleni radan jännittävin lähestyminen. Tellun kanssa muinoin pudotin vastaavassa tilanteessa. Vitosen jälkeen laukka oli taas ristissä mutta koska pidäte ei mennyt tarpeeksi hyvin läpi ja edettiin reippaasti niin hylkäsin ajatuksen ravin kautta vaihdosta (kuten myös Millalla leirikisoissa) ja ajattelin että kyllä nämä vielä ristilaukassakin pääsee. Kutosen ja seiskan väliin (24 metriä?) tuli 6 laukkaa. Seiskaa hypätessä unohdin jo toisen kerran radan. Muistelin vaan että ei se kasi ihan vielä tullut.

Este 6/11.

Kun muisti virkistyi niin tajusin että uusinnan aikakin rullaa jo. Kasi oli (kuskin mielestä) jännä heppaportti. Etukäteen pohdin että uskallanko kääntää heti esteen jälkeen vasemmalle ennen kutosta. Meinasin nynnyillä mutta koska alkurata meni niin hyvin niin päädyin kääntämään. Päätös tuli tosin vasta muutamaa askelta ennen estettä. Hyvin onnistui. Mutta kolmosen sisäpuolelta ei kääntynyt. Kierrettiin kolmonen sitten suosiolla. Ysin ja kympin välinen kaarre mentiin hiekkaa reunoille viskoen. Vauhtikin hidastui niin että päädyin maiskuttamaan. Kympin jälkeen kolmosen vierestä ja suht tiukalla tiellä linjalle. Taas mentiin kaarre kenossa. Yhdelletoista tuli vähän hassu hyppy ja tuntui että hypättiin läheltä ja jäin tuijottamaan estettä. Välissä vasta keksin että antaa mennä ja viiteen venyi. Vikan jälkeen kaarre oikealle maalilinjan yli. Meni paremmin kuin kuvittelin vaikkei ihan tasapainoista ollutkaan. Yhtään pahasti kamalaa hyppyä ei ollut. Väärät- ja ristilaukat pitäisi vielä kitkeä pois. Kiva oli myös kuulla että tällä hetkellä luokassa johtoon.

Este 7/12.

Johtopaikka ei säilynyt loppuun asti vaan Easy tykitti omistajansa kanssa vielä lähes 2 sekuntia nopeammin. Kääntyihän se heppa sieltä kolmosen sisäpuoleltakin. Easy nappasi siis tuplavoiton. Kunniakierrokselle pääsi omistaja ja asettelin oman ruusukkeeni mukaan. Eroa kolmanteen oli noin 3,5 sekuntia.

Poseeraus Easyn ruusukkeiden kanssa.
Sininen siis oma.


Kuvista ja videosta kiitos Mirkelle, Kaisalle, Alekseille ja Minnalle.

Kisasuoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora