keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kaarevaa linjaa ja jumppaa ilman jalustimia


Keskiviikkona ei enää yllättänyt että estevalkan ratsuni oli Valma. Hepo piti taas käydä hakemassa tarhasta. Tänään tuli sentään puoliväliin vastaan. Pitäisi mennä vielä aiemmin tallille että olisi aikaa odotella että tamma suvaitsee saapua noudettavaksi. Satulalle luimi tänäänkin mutta suitsien laitto sujui vähän paremmin. Näemmä se on tarkkaa missä seisoo ja millaisilla otteilla yrittää korviin koskea. Lähellä ryntäitä oma asemointi ja hepan korvien asettelu niskahihnan ali mieluummin takakautta eli omia käsiä kaulan lähellä pitäen. Valmalla oli pullistelupäivä ja satulavyö meni vasta kolmannella kiristyksellä ravailujen jälkeen tarpeeksi tiukalle.

Ratapiirrosta ei ollut, joten aika summassa aseteltiin esteet. Ope sitten paikoitti ne uudestaan. Takaosaan maneesia tuli 14 metrin kaarre kahdesta pystystä. Toisen pitkän sivun viereen tuli jumppa viidestä pystystä/kavaletista, väleinä 3 metriä.

Alkuverkan jälkeen tultiin kaarevaa linjaa laukalla. En muista tultiinko jo ravilla puomien yli. Ope kysyi montako askelta väliin tulee ja vastasin päin honkia 3. Ehkä pikkuhiljaa opin että kaarteeseen tulee +1 askel. Neljä tai 5 askelta siis. Laukalla piti tulla kolmesti ekaan suuntaan (oikea kierros). Ekalla yrityksellä tuli 5. Vähän jäi valmistelut puolitiehen. Sitten tultiin kahdesti lentämällä. Koska riittää-käskyä ei kuulunut niin tultiin vielä neljäs kerta. Hallittu ja rauhallinen 4 askelta ja sitten riitti. Vasempaan kierrokseen meiltä haluttiin 4 ja 5 laukkaa. En muista kumpi ensin. Nämä kuitenkin onnistuivat ilman sakkokierroksia.

Tämän jälkeen tultiin väliä pikkupystyinä kaksi kerrallaan. Neljä laukkaa väliin. Kaaresta ja kääntämisestä tuli sanomista. Oikeassa kierroksessa käänsin uralta väärässä kohdassa esteelle. En enää muista oliko liian aikaisin vai myöhään. Seuraavalla kerralla ope sanoi että käännä nyt. Sen seurauksena ei tullut askelta ponnistuspaikkaan vaan taidettiin hypätä ihan juuresta. Vasempaan kierrokseen mentiin välillä vähän lentämällä mutta omasta mielestäni mentiin joka kerta vaaditut 4 laukkaa väliin. Open puheista saattoi tulkita että mentiin kolmellakin. Kaarta piti kuulemma pullistaa eikä heti ekan jälkeen saanut kääntää tiukasti. Omasta mielestäni se aiheutti jopa tarpeetonta askeleen venyttämistä. Ei kuitenkaan ollut suurempia ongelmia eikä Valma kertaakaan edes harkinnut kieltävänsä. Alkuun pystyt oli n. 60 cm, lopuksi lähemmäs 80.

Sitten alkoi taas jännyys kun ope käski jalustimet ylös. Tänään olo oli taas vähän epävarma mutta Valma tuntui rauhalliselta ja olenhan sen kanssa jo aiemminkin treenannut ilman jalustimia. Suuntana jumppasarja, alkuun vasemmassa kierroksessa kahdesti. Korkeus oli turvallista kavalettiplussaa. Ekalla kerralla Valma tiputti raville ja rämmittiin ravissa yli. Eipä tainneet olla pohkeet kiinni. Toinen yritys meni paremmin. Ope silti huuteli alkuun että liian isoa laukkaa. Välillä pystyt vähän nousi ja tultiin vielä yksi kierros. Välissä piti joka askeleella pidättää ja aina myös myödätä. Jos Valma lähtee kiihdyttelemään niin sitten pitää tehdä isompi pidäte ja myödätä. Itellä ajotukset oli pahasti pielessä. Open mukaan myötäsin vasta lopussa. Omasta mielestäni myötäilin ja pidätin pitkin tehtävää vähän missä sattuu. Sama ongelma kun muinoin kun en osannut laskea neljään. Tähän suuntaan valuttiin joka kerta loppua kohti vasemmalle. Ylitettiin kuitenkin kavaletit eikä menty vierestä ohi.

Harmittelin jo että aika pintaraapaisuksi jäi jos tähän lopetetaan. Vaihdettiin kuitenkin vielä suuntaa ja tultiin kahdesti oikeasta kierroksesta. Pystyt oli jo kuudessakympissä, kavaletit pysyi kavaletteina. En taaskaan tuntenut selkään kun ope huusi että tullaan liian lujaa. Piti voltata alkuun. Vähän epävarmaa oli edelleen. Valman väärästä laukasta oma tasapaino järkkyi ja tarrailin harjasta kiinni. Hepo vähän hermostui siitä. Jälkimmäisellä kerralla Valma vietti heti vikan jälkeen oikealle, ope huusi että menkää suoraan. Piti tehdä voltti. Kolmannesvoltin vei että pääsin tasapainoon, sen jälkeen taas helpottui. Päädyssä Valma vähän kyttäili ja säikkyi, ei onneksi isompia liikkeitä.

Ylävartaloni on/käy kuulemma liian pystyssä hypyissä. Siksi ei kädetkään saa kunnolla myödättyä. Siitä oltiin open kanssa kovasti samaa mieltä että tarvitsisin paljon tällaista treeniä. Tämä oli taas jännä tunti mutta tänään ei sykkeet nousseet. Kummallista. Jossain vaiheessa tuntia oli semmonen olo että lonkat on ainakin auki. Taisi hytkyä ilman jalustimia auki-asentoon.

Ongelmia:
kolisteltiin

Parannusta:
ei pukitellut
pysyin kyydissä

Kooste ilman jalustimia hypyistä. Kameraa käytti Saana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora