lauantai 1. syyskuuta 2012

Valmalla myös kouluvalkassa


Syksyn tullen alkoi myös toisen open kouluvalkat (jotka sitten lopetettiin heti tämän ekan kerran jälkeen ja vaihdettiin torstain pienryhmätuntiin). Pienen jahkailun jälkeen halusin mukaan, koska edellinen kerta Oskulla oli hyvin lupaava. Sama juttu kuin muutamaa viikkoa aiemmin estevalkassa, ratsukseni oli merkattu Valma enkä ollut siitä kovin onnellinen. Ratsukoita valkassa oli 6 ja oltiin maneesissa.

Alkuverkassa tuli sanomista että missä kannukset, olisi hyvä olla. Repustahan ne löytyi ja Suvi auttoi niiden asennuksessa, en tullut alas selästä. Sisäpohkeita sai käyttää aika tosissaan että Valma uskoi. Ope patisteli alkuun jopa niin paljon että itelle tuli semmoinen olo etten tahtoisi ratsastaa ihan näin voimakkaaasti. Tällä kertaa Valma ei juossut alta vaikka oli kannukset vaan liikkui normivauhtiaan. Välillä vähän kiihdytteli muttei pahasti.

Alkutunnista Valma pyöristyi hetkittäin ja meno parani loppua kohti. Tunnista melko iso osuus käytettiin ravitehtävään. Harjoitusravissa tehtiin päätyihin n. 15 metrin voltit ajatellen avoa, pitkät sivut harjoitusravia. Tunnustan etten pahemmin avoa ajatellut volteilla. Alkupompinnan jälkeen taas jotenkin rentouduin ja harjotusravissa oli oikeastaan ihan mukava istua. Jossain vaiheessa Valmaa rupesi tympimään, ajattelin ettei se jaksa. Ope kommentoi ettei hepo ole yhtään hikinen eli sitä taitaa vain kyllästyttää. Meidän meno kuitenkin lähti huononemaan. Toinen kierros ei ollut enää kovin hyvä. Hetkeksi sain toimimaan mutta sitten sama protestointi jatkui. Kun lopulta tuli lupa ottaa välikäynti niin en voinut sellaiseen vastusteluun lopettaa vaan piti työstää vielä hetki että sain palkita hyvästä suoristuksesta pitkillä ohjilla.

Laukkaa ei menty enempää kuin vaihtotehtävän verran. Olin erittäin mielissäni tästä vähän haastavammasta tehtävästä. Myötälaukkaa uraa pitkin ja pitkän sivun puolesta välistä täyskaarto. Puolipidäte ja uuden laukan avut, laukan pitäisi vaihtua ennen uraa. Kovin tarkkoja vaihto-ohjeita ei saatu. Alkuun laukat nousi huonosti. Valma laukkasi aika reippaasti. Puhtaita vaihtoja ei saatu mutta vaihtoipa kuitenkin. Ope kommentoi että vaihtaa kuin nuori hevonen. Oikeasta vasempaan otettiin kaksi yritystä ja toiseen suuntaan yksi. Takaosa tuli Valmalla joka kerta jäljessä. Parhaimmillaan vain yhden askeleen, välillä enemmän. Ristilaukkaa en tuntenut kunnolla selkään. Ainakin kerran huomasin kun takapää vaihtoi.

Sama juttu tämän tunnin kuin estevalkankin jälkeen. Valma oli oikeastaan aika kiva. Ainakin kun ei mitään väistöjä tehty.

Ongelmia:
ei tullut puhtaita laukanvaihtoja
ravitehtävä rupesi kyllästyttämään Valmaa

Parannusta:
en huomaa hepassa hirveitä puolieroja

Suvi kärsivällisesti kuvasi. Omasta mielestäni aika hauska video vaikkei siitä vaihtoja oikein näekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora