perjantai 28. syyskuuta 2012

Ruuhkaratsastusta - taivuttelua ja asettelua kolmikaarisella


Perjantain tunnille osui vähän yllättävämpi ratsu: Power. Kummatkin mussukkani (Hasse ja Valma) olivat kyllä mukana menossa. Tänään olin taas positiivisena liikkeellä Powerin kanssa kun viimeksi meni hyvin. Tänään hepo oli ekalla tunnilla käynyt tekemässä samaa hommaa jo alle. Ratsukoita tunnilla oli harmillisesti 9. Oltiin maneesissa. Tuliaisina mulla oli taas kakkua, tällä kertaa maastoesteiden takia.

Alkuverkoissa Power ei mielestäni kenottanut päänsä kanssa. Kommenttia ei pahemmin tullut, joten optimistisesti ajattelin että menee varmaan ihan hyvin. Hepo tosin meni pitkänä ja edestä vähän raskaana. Annoin jostain kumman syystä mennä.

Tehtävää varten jakaannuttiin maneesin eri päätyihin. Päästiin isojen heppojen puolelle, jossa oli vain 4 ratsukkoa. Tehtiin kolmikaarista ensin hetki käynnissä, sitten kevyessä ravissa. Myöhemmin lisättiin vielä kaarteiden sisälle voltit. Heppani kuulemma karkasi ulos ja oma lantio valui vasemmalle. Videosta sen kuulemma huomaa mutta taidan olla aika puusilmä (voitte muut yrittää katsoa). Hevosen vinouttakaan en huomannut vaikka taisin muuta opelle väittää. Meidän kääntämiset ei olleet tasaisia vaan käänsin näemmä metrin kerrallaan ja löysäsin. Ensin mentiin maneesin takapäädyssä oikeaan kierrokseen, myöhemmin etupäässä vasempaan. Toiselle pitkälle sivulle piti nostaa vastalaukka. Vasen oli vaikeampi ja onnistui vain noin 50 %. Opekin kommentoi että vasen on Powerille vaikempi. Oikea laukka taas nousi vastalaukkana joka kerta. Laukassa mentiin aika vinosti ja yritin vähän avomaisesti suoristaa. Tunnustan että taisin yrittää myös sisäjalalla tyrkkiä takaosaa takaisin uralle.

Vasta vasemmassa kierroksessa tuli noottia ulkokäteni liiallisesta suoruudesta. Kyynärpää kiinni kylkeen eikä saa myödätä liikaa. Auttoi kummasti ja Power pyöristyi hetkellisesti. En osannut käyttää pohkeitani kunnolla, joten ei päästy hyvillä hetkillä loppuun asti.

Pidempiä laukkapätkiä ei taidettu mennä ennen laukkatehtävää. Kolmikaarinen laukassa volteilla, ravin kautta vaihdot. Meillä oli vähän löysää vyörymistä. Ohjat ei pysyneet napakasti käsissä, kuviot tahtoi pullahdella ja ravisiirtymät oli aika rumia. Mutta aika loppui ja tämä mentiin vain kertaalleen. Tämän viikon tehtävä oli kuulemma valmistelua ens perjantain avoihin.

Yksityistunnin päälle tällainen ahdas ryhmäratsastus ei ollut kovinkaan antoisaa. Jäi semmonen olo että tästä tunnista ei hirmuisesti saanut irti. Powerkaan ei mennyt yhtä hyvin kuin viimeksi.

Ongelmia:
liikaa ratsukoita, ei saa tarpeeksi huomiota
siirtymät alas oli vähän vyörymistä
kuskin lonkka vinossa enkä tajua miten
kyynärkulma ei pysy

Parannusta:
oikea laukka nousi hyvin vastalaukkana

Anne kuvasi meidän menoa, kiitos. Toivottavasti ette pitkästy kuoliaiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora