maanantai 10. syyskuuta 2012

Aksulla 14 metrin linjaa


Maanantaina olin korvaamassa omaa tuntiani. Perjantaina jäi siis oman tunnin vastalaukat välistä Kopotin takia. Kysyin olisiko mahdollista päästä korvaamaan estetunnille ja onnistuihan se. Anne harmitteli hepatonta maanantaita, joten hupsista vaan houkuttelin Annenkin mukaan. Minulle oli hämmästyksekseni merkattu Aksu. En olekaan sillä koskaan ennen hypännyt jos leikkitunnin kavaletteja ei lasketa. Ratsukoita C-tunnilla oli lopulta kuusi. Keli oli aurinkoinen +13 ja oltiin pihalla.

Alkutunnista oli vähän ikävä kannuksia mutta pärjäsin lopulta hyvin ilman. Vaikka kyseessä oli estetunti niin alkuverkassa hain ratsun pyöreäksi. Alkuun oli vähän nahkea pohkeelle mutta myöhemmin liikkui sopivan reippaasti. Kentän laidalla ollut oranssi tuoli aiheutti hepassa kyttäystä, onneksi oli kuitenkin maltillisesti. Muistaakseni ei menty laukkaa alkuverkassa.

Esteitä oli 2, välinä 14 metriä. Alkuun tultiin tehtävää puomeina ravissa, myöhemmin laukassa. Kumpaankin suuntaan. Ravissa piti olla koko linja kevyessä istunnassa ja siinä tuli sanomista että pidä tuntuma. Piti myös ylityksissä ajatella itseä alas eikä seistä niin korkealla satulan yllä. Laukassa piti mennä väli neljällä ja se onnistui joka kerta (tosin puomeille saattoi tulla puolikkaitakin, en huomaa niitä aina). Sitten tehtävään lisättiin laukassa voltti ekan puomin ympäri. Toisella kerralla meni jo aika sujuvasti ja ope kehui että osaan kääntää. Tätäkin kummastakin suunnasta. Muutaman kerran tuli sanomista että jatka tehtävän jälkeen suoraan. Hiukka noloa hutilointia.

Sitten esteistä tuli ristikko ja pieni pysty. En muista mentiinkö voltteja vielä esteillä. Muutaman kierroksen jälkeen tuli kuitenkin jännitystä elämään kun ope kehotti nostamaan jalustimet kaulalle. Kahdesti oikeassa kierroksessa ja kerran vasemmassa tultiin jalustimet kaulalla. Aksu meni rauhassa eikä ollut mitään ongelmia. Kivan jännäähän se toki oli. Huikkasin seuraavan tunnin ratsastajan videoimaan meidän suoritukset (video alla).

Mentiinköhän tässä välissä vielä suoraan jalustimien kanssa noin 60 sentin korkeudella. Välillä jos ekalle tuli isompi hyppy niin jouduin pidättämään välissä. Kertaalleen ope toivoi keskenään samankokoisia askeleita. Toisella kerralla kehui että näin heti ekasta hypystä että täytyy lyhentää. Neljällä selvittiin joka kerta. Muutaman kerran tuli sellainen olo että välissä hepo jäi hitaaksi ja pohkeen taa. Silti sai venyttyä esteistä aina yli.

Lopuksi saatiin vielä hypätä vähän isompina. Oma arvio on että n. 75 cm. Kahdesti tultiin. Ekalla kerralla piti ottaa 4 laukkaa väliin. Taisi olla eka kerta tällä tunnilla kun Aksu vipsautti laukan ekalla esteellä vääräksi. Yritin korjata välissä ja toisellakin hypyllä. Ei onnistunut mutta heppa valahti heti jälkimmäisen esteen jälkeen vasemmalle, mistä ei ope tietenkään tykännyt. Saatiin tulla vielä uudestaan. Nyt väliin toivottiin vain kolmea askelta. Hassua oli näin lopputunnista lähteä muuttamaan laukkaa. Kolme sujui väliin kuitenkin hyvin eikä tarvinnut edes mennä kovin isosti. Siihen oli kiva lopettaa.

Kiva tunti oli kun kellään ei ollut suurempia ongelmia. Ei kieltoja, ohimenoja eikä kukaan tainnut edes pudottaa. Yhdistettynä vain kuuteen ratsastajaan niin mukavan paljon toistoja tällä kertaa.

Ongelmia:
kertaalleen vaihtui laukka hypyssä vääräksi

Parannusta:
oli kiva tunti
ei kieltoja tai pudotuksia

Linja jalustimet kaulalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora